Fotógaléria: flashmob Dörner kinevezése ellen

Fotógaléria: flashmob Dörner kinevezése ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Flashmobot szerveztek a Fővárosi Közgyűlés Váci utcai épületénél szerda délután, hogy tiltakozzanak Dörner Györgynek az Új Színház igazgatójává történő kinevezése ellen.

"Szomorú, hogy ismét egy olyan ügy miatt kell találkozunk, mely megrendítette a hazai és határon túli művészeti élet számos tagját, és mindazokat, akik a szabad, a politikai ideológiáktól mentes művészet pártolói" - írták a szervezők a Facebookon. "A magyar kultúra védelmében nem engedhetjük, hogy ami az Új Színház igazgatói kinevezése körül történt, szó nélkül maradjon. A művészet szabad!" - olvasható a felhívásban.

"Ezzel a demonstrációval ismét üzenetet küldünk Tarlós István főpolgármester úrnak, hogy vonja vissza Dörner György igazgatói - és Csurka István intendánsi - kinevezését, és a Fővárosi Önkormányzat írjon ki új pályázatot! Dörner György és Csurka István kinevezése elleni tüntetés után ÚJ AKCIÓT kell szervezünk az Új Színházért és a magyar kultúráért, amelyben számítunk rátok!" - olvasható a közösségi oldalon.

A hvg.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint mindössze 20-25-en vehettek részt a megmozduláson. Tarlós István főpolgármester egyébként éppen a flashmob ideje alatt tette közzé, hogy felkéri Dörner Györgyöt, az Új Színház kijelölt igazgatóját, hogy Csurka Istvánt ne alkalmazza színházában.

Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

"Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Csurka István úr többszöri kérésem és ezt követő nyilvános felhívásom ellenére is újólag az európai politikai kultúrával összeegyeztethetetlen módon nyilatkozik meg lapjában. Ezért - bár azt nem ellenzem, hogy Csurka István sikeres drámáit műsorára tűzze - felkérem Dörner György urat, az Új Színház kijelölt igazgatóját, hogy Csurka István urat színházában ne alkalmazza" - olvasható a főpolgármester szerdai közleményében.