A Fox már megszabadulna Spielberg sorozatától

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy szezon után megszabadulna Steven Spielberg időutazós krétakori tévésorozatától a 20th Century Fox Televízió.

A nagy költségvetésű, Terra Nova című szériára ugyan epizódonként átlag 7,5 millió néző volt kíváncsi az Egyesült Államokban, de a tévétársaság ennél jóval nagyobb érdeklődésre számított, olyasmire, amit korábban a Lost - Eltűntek vagy a 24 produkált. A The Hollywood Reporter (THR.com) értesülése szerint a Fox ezért megpróbálja eladni a már külföldön, többek között Nagy-Britanniában is bemutatkozott sorozatot egy másik csatornának. 

Az Ausztráliában forgatott, és többek között dinoszauruszos jelenetei miatt szuper drága széria premierjét tavaly kétszer elhalasztották, végül szeptemberben került adásba. Az első évad befejező műsorát december 19-én sugározták. 

A Craig Silverstein és Kelly Marcel ötletéből és forgatókönyvéből született tévédráma 2149-ben kezdődik, amikor a Föld túlnépesedése és a levegő minőségének romlása már az emberiség fennmaradását fenyegeti. A tudósok ezért telepeseket küldenek vissza a bolygó 85 millió évvel ezelőtti, krétakori múltjába. A sorozat a Shannon családról szól, akik csatlakoznak a Terra Nova telepeseihez. 

Spielberg executive producerként bábáskodott a sorozat fölött. Az Oscar-díjas filmrendező, a DreamWorks stúdió egyik alapítója a tévés műfajban is nagyágyúnak számít, évtizedek óta készít sorozatokat. Az elit alakulat, majd a The Pacific - A hős alakulat című második világháborús sorozatért Emmy-díjjal is kitüntették.