Pulitzer-díjat kapott az AP és a Seattle Times

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az Associated Press amerikai hírügynökség és a Seattle Times című lap újságírói kapták meg az idei Pulitzer-díjat oknyomozó újságírásért.

Az idén 96-ik alkalommal osztották ki a rangos újságírói kitüntetést a New York-i Columbia Egyetemen. Az AP hírügynökség négy munkatársa oknyomozó újságírás kategóriában kapott díjat a New York-i rendőrség titkos, muzulmánok elleni adatgyűjtési programjáról szóló jelentéseiért. Ugyanebben a kategóriában a Seattle Times két újságíróját is kitüntették, akik gyógyszerhasználattal kapcsolatos visszaéléseket tártak fel.

A The New York Times újságírói két Pulitzer-díjat is elvittek. Egyikük az elemző, kollégája pedig a külpolitikai újságírásért, Kelet-Afrikából küldött tudósításaiért kapta a Pulitzer-díjat. A közszolgálati újságírásért járó kitüntetést a The Philadelphia Inquirer című lapnak adták az iskolai erőszakról szóló írásaiért.

A "breaking news" kategóriában a Tuscaloosa News Staff gárdája részesült a rangos kitüntetésben a pusztító tornádókról szóló gyorsjelentéseiért. Maszúd Hosszaininak, az AFP hírügynökség fotósának a szívszorító kabuli képeiért ítélték oda Pulitzer-díjat. A rangos kitüntetést összesen 21 kategóriában osztották ki. Minden kitüntetett tízezer dolláros pénzjutalomban részesült.