Júniusban nyitják meg újra Leonardo da Vinci szülőházát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Leonardo da Vinci születésének 560. évfordulóját ünneplik a Vinciben és a szomszédos Anchianóban, ahol a reneszánsz művész nemrég restaurált szülőháza található.

Leonardo 1452. április 15-én született, de születése kerek évfordulóját hónapokon át ünneplik Toszkánában.     

A művész családi nevét adó Vinci városában megújult a Leonardo Múzeum honlapja. Az intézmény májusban a gyerekek előtt nyitja meg kapuit a legkisebbeknek szóló művészeti és tudományos programmal.     

A Leonardo életét, alkotásait és felfedezéseit bemutató múzeumot évente 130 ezren látogatják. Vinciben található a Leonardónak szentelt könyvtár és az úgynevezett Ideális Múzeum, melyben a mester hatvan rekonstruált találmánya sorakozik.     

A Leonardo születésnapját ünneplő programsorozat fénypontja június 22-én lesz Anchianóban, ahol megnyitják a reneszánsz kori alkotó helyreállított szülőházát. A látogatások időpontjai a museoleonardiano.it honlapon foglalhatók.     

Anchiano három kilométerre van Vincitől. Az előbbi településen áll a da Vinci család egykori lakóháza, ahol 1452 áprilisában világra jött a saját korában és azóta is az egyik legnagyobb művészként ismert Leonardo.