Mégse lépne Bátyai helyére Koltay Gábor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Koltay Gábor filmrendező, a Budapesti Művészeti Hetek és Szabadtéri Színpadok egykori igazgatója közölte: csütörtökön visszavonta a Játékok igazgatói munkakörére benyújtott pályázatát - írja a szegedma.hu.

Indul az igazgatói posztért Herczeg Tamás, a fesztivál korábbi igazgatóhelyettese, aki Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművésszel együtt irányítaná az ország egyik legnagyobb szabadtéri színházát. Pályázatot nyújtott be Kelemen Csaba egri színész – akinek neve lehetséges igazgatóként már korábban is felmerült -, őt Sasvári Sándor segítené művészeti vezetőként.

A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatói posztjára azért kellett pályázatot kiírni, mert 2012. december 13-án a szegedi közgyűlés - a Fidesz-KDNP frakció tagjai és a Jobbik képviselőjének szavazatával - véglegesen döntött az ügyvezető, Bátyai Edina menesztéséről. A kulturális szakember menesztéséről december 1-jei ülésén egyszer már határozott a testület, a döntést azonban Botka László (MSZP) polgármester - élve az önkormányzati törvényben adott jogkörével - nem írta alá, ezért kellett ismét tárgyalni az ügyet. A Fidesz-KDNP frakció szerint a Szegedi Szabadtéri Játékok gazdasági mélyrepülése indokolta az ügyvezető leváltását.