Dionne Warwick csődöt jelentett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csődöt jelentett Dionne Warwick amerikai énekesnő, aki az elmúlt évtizedekben közel tízmillió dolláros adótartozást halmozott fel.

A márciusban New Jerseyben benyújtott csődeljárási kérelem szerint Warwick közel hétmillió dollárral tartozik az amerikai adóhatóságnak az 1991 és 1999 közötti időszakból, és a lakóhelyéül szolgáló Kalifornia állam is hárommillió dollárt követel tőle a be nem fizetett vállalkozói adókból. 

A Walk On By, az I Say a Little Prayer és a Do You Know the Way to San Jose? című klasszikusok előadója a dokumentumokban havi 21 ezer dolláros bevételt és ezzel megegyező kiadást számolt el. 

Warwick szóvivője elmondta: a tartozás oka az énekesnő pénzügyeinek rossz menedzselése. Warwick visszamenőleg befizette ugyan az adókat, de az évek során hatalmasra duzzadt büntetések és kamatok összegével továbbra is tartozik.  

A 72 esztendős énekesnő, a néhai Whitney Houston rokona, a hatvanas évek óta több mint százmillió lemezt adott el. Öt Grammy-díjából az elsőt 1968-ban a Do You Know the Way to San Jose? című számért kapta. Februárban a Los Angeles-i Grammy Múzeumban ünnepelte ötvenéves jubileumát a szórakoztatóiparban. Az évforduló alkalmából Now címmel jelent meg albuma, amelyen régi számainak új feldolgozásai hallhatók.