Gigantikus online fesztiválra készül három nagy zenecsatorna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eddigi legnagyobb, kizárólag online élvezhető egynapos zenei fesztivált hirdette meg a Music Television zenetévé, a VH1 és a CMT zenecsatornákkal karöltve.

A Live Music Day Festival nevű virtuális koncert június 19-én, amerikai keleti parti idő szerint este 7 órakor kezdődik. Az egynapos fesztiválon több mint ötven együttes és zenész lép színpadra a rock, az indie, a pop, az r'n'b és a folk műfajának képviseletében. A fellépők között van a Hanson, az Atlas Genius, Labrinth, Langhorne Slim és Kate Nash.

A koncerteket - a zenecsatorna O Music-díjainak átadásával együtt - élőben közvetítik az interneten a Viacom nevű szórakoztatóipari és média vállalkozás New York-i, Nashville-i és Los Angeles-i központjából. Az érdeklődők számítógépen, laptopon, táblagépen és okostelefonon keresztül is élvezhetik a műsort.

"Olyan, a maga nemében ez idáig egyedülálló zenei fesztivált álmodtunk meg, amely összehozza egymással az előadókat, a rajongókat, és új módokon biztosít nekik lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a díjazásban és a fesztiválon" – írta közleményében Dermot McCormack, a Viacom Music munkatársa.

Az idén harmadik születésnapját ünneplő O Music Awards kategóriái között szerepel a legjobb, interneten született előadó és a Twitteren a legtöbb követőt számláló művész. Idén Frank Ocean r'n'b énekes és a rocker Beck került a jelöltlista élére, fejenként két-két jelöléssel. A világhálón megjelenő digitális zenei teljesítmények elismerésére alapított díj győzteseiről online szavazással döntenek a rajongók.