Kazincbarcikára költözik a miskolci Kocsonyafesztivál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kiszoríthatja a Kocsonyafarsang a Kocsonyafesztivált Miskolcon. A magyarnarancs.hu szerint a fesztivál szervezői nem kaptak engedélyt, az önkormányzat viszont éppen a tervezett időpontban rendezné meg a farsangot. Sokak szerint politikai okok lehetnek az elutasítás mögött. Az önkormányzattól hétfő estig nem reagáltak a lapnak az ügyben.

Egyelőre nem kaptak területfoglalási engedélyt a februári Miskolci Kocsonyafesztivál szervezői, és lehet, hogy nem is fognak, mert Kriza Ákos polgármester korábban bejelentette: saját szervezésükben Kocsonyafarsangot rendeznek február 20-a és 23-a között, vagyis a fesztivál tervezett időpontjában.

A Kocsonyafesztivál szervezői még tavaly februárban nem hivatalosan adták át területfoglalási kérelmüket a polgármesternek 2014-re. Egy héttel később hivatalosan is megtették ezt, az önkormányzat nyilvántartásba vette kérelmüket, de tíz hónapig nem kaptak választ – mondta a lapnak a Kocsonyafesztivál stratégiai igazgatója.

Pászkán Zsolt december 13-án email-ben érdeklődött, és december 17-én érkezett válasz, hogy minden halad a maga hivatali útján. Három nappal később azonban a polgármester bejelentette a miskolci Kocsonyafarsang megrendezését – olvasható a cikkben.

A rendezvény így a szocialista vezetésű Kazinczbarcikára költözik, amelynek képviselő-testülete már döntött is arról, hogy befogadja azt. Sokan azonban nem szeretnék elengedni a rendezvényt, ők a Facebookon gyűjtik a támogatókat. A fesztivál szervezői emellett keddre három flashmobot is szerveznek Miskolcon.

Pászkán Zsolt a magyarnarancs.hu-nak azt mondta: új helyszíneket is terveztek korábban, köztük Kazincbarcikát, de nem azon az áron, hogy Miskolcot elhagyják. Amiatt azonban, hogy semmilyen választ nem kaptak a miskolci önkormányzattól, kényszerpályára kerültek a szervezésben.

Hozzátette: még nem mondtak le a miskolci rendezésről, és januárban újabb akciókat tartanak, ha kell.

A lap megkérdezte a városházától, miért nem kapott engedélyt a nemzetközileg ismert Kocsonyafesztivál, és miért van szükség egy új kocsonyarendezvény megtartására, de választ még nem kaptak.