Rubik Ernővel folytatódik a XXI. század az RTL Klubon

Rubik Ernővel folytatódik a XXI. század az RTL Klubon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szeptember 2-tól, keddtől új részekke jelentkezik a XXI. század, az RTL Klub riportmagazinja. Az első adásban - a napokban Magyar Szent István Renddel kitüntetett feltaláló - Rubik Ernő találmányáról, a negyvenéves évfordulóját ünneplő Rubik- kockáról lesz szó.

Rubik Ernő elmeséli, mi alapján választotta ki a színeket, mi az egykoron „kemény valutaként” is funkcionáló játék filozófiája, s hogyan élte, éli meg a sikert. A műsorból az is kiderül, mitől válhatott a hetvenes évek közepén egycsapásra népszerűvé a Bűvös kocka, s hogy mi a technikája annak a magyar bajnoknak, aki kevesebb, mint hét másodperc alatt „végez vele”. Az ezt követő héten a nyolcvanéves Moldova György író őszintén mesél Veress Krisztának életéről, könyveiről, politikáról, míg egy későbbi adásban a rendszerváltás titkairól esik szó.

A XXI. század a múlt század történelmét, legendáit, köztük sehol máshol nem hallott történeteit mutatja be az RTL Klubon. Idén bővítették a kutatási kört: a közelmúltba, 20-25 évvel ezelőtti történeteket is feldolgoznak. Továbbra is készítenek portrékat neves színészekkel, írókkal.