Összefogott a Design Terminállal az MNV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar kreatívipar fejlesztése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. és a budapesti Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ kötött hétfőn.

Az MNV az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a stratégiai partnerség alapján azok a vagyonkezelő közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami gazdasági társaságok, amelyeknek tevékenysége kapcsolódik a Design Terminál célkitűzéseihez, üzletfejlesztési segítséget kapnak termékeik és szolgáltatásaik piaci pozícionálásában.

Példaként említették, hogy a megállapodás nyomán kap szakmai támogatást piaci stratégiájához a nemzetközi ügyfélkörnek szállító, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató gyártóvállalat, a Kézmű Nonprofit Kft. 

Céljuk, hogy az állami tulajdonú gazdasági társaságok összehangolt eszközökkel segítsék a hazai kreatívipar fejlesztését - hangsúlyozták.

A felek megvizsgálják egy, kifejezetten a hazai kreatívipari vállalkozások kibontakozását segítő tőkealap létrehozásának lehetőségét is.