Pannon puma, Matula bácsi, Gyárfás – mi legyen a vizesvébé új kabalája?

Pannon puma, Matula bácsi, Gyárfás – mi legyen a vizesvébé új kabalája?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kérészéletű volt az ijesztő, albínó puli – legalábbis mint a 2017-es vizesvébé kabalaállata. Na, de mi legyen helyette önök szerint?

Mint írtuk, a sok kritikát kapott kabalaállatot Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke emlékezetes tévéinterjújában tagadta meg, a szövetség pedig a Facebookon jelentette be, hogy lecserélik („ha a sportbarátoknak nem nyerte el a tetszését, akkor el kell búcsúznunk tőle. Nyugdjon békében."), és pályázat útján keresik Bol-dog utódját.

Addig is segítsünk a szervezőknek!

Bár nem értettük eredetileg sem, miért szimbolizálná a vizes vébét egy szárazföldi emlős, de, ha maradunk ezen a vonalon, és a puli elvérzett, van még nekünk egy magyar vizslánk, sőt egy (akár vak) komondorunk is, netán bevethetnénk a Pannon pumát is.

A híres vak komondor
©

Mi azért arra hajlunk, hogy jobb lenne mégis vízhez kötni a kabalát. Van e téren is néhány ötletünk. Itt van például a viza (na nem a pénzes, hanem az uszonyos - mindig nagy hír, amikor kifognak egy gigapéldányt és egykor a Dunában nagy számban élt e hal), vagy a kecsege. Ha hal lenne a kabala, akkor utalhatnánk a zseniális szóviccre is, a Bol-dogra, és lehetne a neve Hal-adás.

A viza dekoratív kabalaállat lenne
©

Felmerült még egy, vízhez kapcsolódó, de szárazföldinek mondható emlős, az ember is. A Tüskevár Matula bácsija, vagy A tanú gátőre, Kállay Ferenc („ha jön a víz, mehetünk a templomba imádkozni”), vagy az ugyanebben a filmből ismerős békameberek. Ha a vízzel kapcsolatos történelmi nagyságunkat akarnánk kihangsúlyozni, akkor kézenfekvő lehetne Búvár Kund is. Ha az úszósportért, a vébéért küzdő nagyjainkat, lehetne maga Gyárfás Tamás is.

Matula bácsi
©

Pár éve azt mondták, a magyar gazdaság egy gyorsnaszád: legyen, hát a kabalánk ez!

Ön mit gondol?