Kész tény: A Corvinus budai campusa a Szent István Egyetemé lesz

Kész tény: A Corvinus budai campusa a Szent István Egyetemé lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A dékánok most sem kaptak választ arra, miért jobb a Szent István Egyetembe olvadás, mint az együttműködés, de az biztos, hogy meg fog történni a budai campus integrációja a Szent István Egyetembe.

Szerda reggel egyeztetett Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, valamint a budai karok dékánjai, Mezősné Szilágyi Kinga, Hegyesné Vecsery Beáta és Hegedűs Attila az egyetem jövőjéről. Az Eduline azt írja: a megbeszélésen Balog kijelentette, a szenátus véleményét már nem kell megvárnia, eldöntött tény a budai campus integrációja a Szent István Egyetembe. A feltételek egyelőre még kérdésesek.

Az Eduline cikke szerint a dékánok most sem kaptak választ arra, miért jobb a Szent István Egyetembe olvadás, mint az együttműködés. Most már az egyik fő célkitűzésük az lett, hogy ne tanév közben kelljen véghez vinni az egybeolvadást, a többi céljukról pedig még egyeztetni szeretnének a diákokkal is. A kertészettudományi kar dékánja, Hegedűs Attila azt mondta, együtt kellene meghozni a döntéseket és a jövőben üljenek össze megbeszélni a feladatokat.

©

Az egyetem hallgatói egyelőre nem tudják, folytatják-e a tüntetéseket. Az integráció ellen kedden és hétfőn is több százan tüntettek.