szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg jövőre Ferenc séf címmel.

A katolikus egyház argentin születésű vezetője szenvedélyes szakács volt Buenos Aires-i évei alatt. Piemonti származású olasz családjának hatására pápává választása előtt szívesen főzött magára és egyházi vezetőkre.

A konyhaművészetéről szóló könyvet Roberto Alberghetti, az egyházfő életrajzírója jegyzi. A gasztronómiai biográfiaként jellemzett kötet 2018 tavaszán jelenik meg - írta pénteken az Il Giornale című olasz napilap.

A milánói Mondador, Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő érdekeltsége adja ki. A könyv nem receptgyűjtemény, sokkal inkább Ferenc pápának az étkezéshez fűződő viszonyát tárja fel. A kötetben az egyházfőt főzés közben ábrázoló felvételek is lesznek.

Ferenc pápa már ifjú korában is kedvelte az egészséges fogásokat. A könyvből kiderül az is, hogy nagyszüleinek étterme volt a piemonti Asti közelében, mielőtt 1929-ben kivándoroltak Argentínába.

A pápa kedvenc ételei között van egy piemonti specialitás, a Bagna Cauda, egy szardellával összefőzött fokhagymás mártogatós, amelyben zöldségeket fürösztenek. Szívesen készít töltött tintahalat, fehér rizst, hagymával és parmezánnal, valamint csirkét.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!