Veszprémben tárt karokkal várják a szexuális zaklatással vádolt Marton Lászlót

Veszprémben tárt karokkal várják a szexuális zaklatással vádolt Marton Lászlót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendező Budapesten is visszatérhet.

Az eddig meg nem erősített sajtóhíreket, miszerint Marton László ismét rendezhet, a Rózsavölgyi Szalon és a Veszprémi Petőfi Színház a Blikknek megerősítette. Oberfrank Pál, a színház igazgatója a lapnak azt mondta: „Számtalan, mai is nagy sikerrel játszott rendezése után a jövő évadban átadja nagyszerű szakmai tudását a Veszprémi Petőfi Színház társulatának és közönségének. Elkezdtük a közös munkát, a jövő évad előadásának tervezését.”

Veszprém mellett a budapesti közönség is részesülhet a rendező munkásságából. A Rózsavölgyi Szalon PR-munkatársa, Karácsony Ágnes a Blikknek azt mondta, minden attól függ, hogy sikerül-e a rendezőnek és a színháznak olyan darabot találni, amely minden tekintetben megfelelő. Zimányi Zsófia művészeti vezető pedig a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy „igazságtalan volt a hadjárat, amelyet a sajtó Marton ellen indított a vádak után, ezért valószínűleg őket is támadják majd, de a közönség reakciójától nem tart”.

Marton László az után távozott a színházi életből, hogy Sárosdi Lilla zaklatással vádolta meg. Később, név nélkül, egy sor másik nő is elmondta a Vígszínház lemondott főrendezőjével, az egyetem oktatójával kapcsolatos, zaklatásról szóló történetét. Marton ezek után közleményt adott ki, amelyben elnézést kért az érintettektől. Sárosdi a maga részéről ezt elfogadta. A Vígszínház később kirúgta Martont.

Hozzászólások