szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután Puch László átalakította médiaportfólióját, beolvasztotta a Vasárnapi Híreket a Népszavába. A hetilap most a napilap szombati mellékleteként jelent meg.

November végén írtuk meg, hogy Puch László eladta a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek, integrálta a Vasárnapi Híreket a Népszavába. A melléklet címe az lett, hogy Visszhang. Alcíme: A Népszava közérzeti melléklete a Vasárnapi Hírek szerkesztőségétől.

Az utolsó előtti számban a VH-szerkesztőség megtrollkodta Puch Lászlót, de végül a beolvasztás megtörtént, a lap december 15-én már mellékletként jelent meg. A nyolcoldalas melléklet címlapján a szerdai parlamenti ellenzéki akció képe, valamint egy kutatás, mely szerint a megkérdezettek 81 százaléka egyetért a tüntetőkkel.

Szintén címlapon még közlik, hogy nem teljesen igaz, amit fent írtak, hogy ezt a Vasárnapi Hírek újságírói készítik, mert ez a VH és a Népszava közös gyermeke. Hajtás után további kutatások, riport egy leégett anyaotthonról, sport, végül interjú Jordán Tamással.

A szombaton megjelent Népszava a két 8 oldalas melléklettel (a VH mellett a Szép Szó is), ezzel a lap 32 oldalas volt. De ha átlapozzuk, a Népszavában van 16 oldalon:

  • két kormányzati, Nemzeti konzultációs hirdetés, egész oldalon, meg
  • egy MVM-hirdetés, szintén egész oldalon.

(Iparági információk szerint a kormánypárti média saját hétvégi közéleti hetilapot szeretne indítani, ezért szüntették meg a Vasárnapi Híreket.)

(Kiemelt kép: HVG.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, hova szökött a korrupcióval meggyanúsított spanyol király

Megvan, hova szökött a korrupcióval meggyanúsított spanyol király

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

A PayPal-maffia feje - Elon Musk életútja, 5. rész

40 mp nyugalom – avagy mit érzünk, amikor hozzánk szól egy kolléga?

40 mp nyugalom – avagy mit érzünk, amikor hozzánk szól egy kolléga?