szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az üzemeltető közleményben jelentette be: ennyi volt a média területén.

"Tisztelt olvasóink és partnereink! A Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul" – olvasható a portálon. A közleményt Dosek Rita, a Strat-Pol tulajdonosa, ügyvezetője jegyzi.

Az online lap tesztüzeme 2017 júliusában indult be. Az már az újraindulás volt, mivel Tarjányi Péter egyszer már indított ilyen néven hírportált, az 2008 áprilisától egy éven át működött. Azután felmondtak az összes dolgozónak, mivel a biztonságpolitikai szakértő egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az addigi tevékenységet.

A lap megbízott főszerkesztője, Farkas Csilla azt írta: "A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását. A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte. A Zoom.hu impresszumára kattintva olvashatóak az igazán fontos értékei az oldalnak, mind szakmailag, mind emberileg. Megtisztelő volt ennek a szerkesztőségnek a tagja lenni, hálával tartozom a Zoom.hu csapatának! A szerkesztőség a további kitartás reményében búcsúzik a még létező független sajtótól."

Úgy tudjuk, a Zoom.hu dolgozóinak munkaviszonya a mai nappal megszűnik – az újságírókat is teljesen váratlanul érte a döntés –, de az ünnepi időszakra előkészített cikkeik még megjelennek, az oldal az év végéig még elérhető lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: A beoltottaknak Amerika lassan a korlátlan lehetőségek hazája

Radar360: A beoltottaknak Amerika lassan a korlátlan lehetőségek hazája

Bezzeg aki nem a KRÉTA-t használta, annak valódi online órája volt

Bezzeg aki nem a KRÉTA-t használta, annak valódi online órája volt

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?