Coppola is beszállt a Marvel-filmek ekézésébe

Coppola is beszállt a Marvel-filmek ekézésébe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kitörni látszik a nagy hollywoodi szuperhősfilm-háború.

Újabb rendezőóriás lépett a frontvonalba, hogy megmondja csöppet sem hízelgő véleményét a szuperhősfilmekről.

Francis Ford Coppola A keresztapa, az Apokalipszis most vagy A nagy Gatsby rendezője Lyonban beszélt arról az újságíróknak, hogy Martin Scorsese szerinte kifejezetten kedves volt a szuperhősfilmekkel, mikor azt mondta róluk,

hogy a Marvel-filmek nem filmek.

Coppola viszont sokkal keményebben fogalmazott kollégájánál:

“Amikor Martin Scorsese azt mondja, hogy a Marvel-filmek nem filmművészeti alkotások, igaza van, mert a filmművészettől azt várjuk, hogy valamit kapjunk, valamiféle megvilágosodást, tudást, inspirációt.”

“Nem tudom, hogy mit kap valaki attól, ha ugyanazt a fimet nézi meg újra és újra” – mondta a 80 éves rendező arra utalva, hogy a szuperhősfilmek egy kaptafára készülnek.

Martin kedves volt, mikor azt mondta, hogy ezek nem filmművészeti alkotások. Nem mondta, hogy hitványak, pedig szerintem azok.

Coppola és Scorsese véleménye azért is érdekes, mert annak idején, fiatal filmesként akkor törtek be az amerikai filmgyártásba, amikor az 1960-as évekre teljesen kifulladt a klasszikus Hollywood gigantikus és látványos szuperprodukciókat gyártó korszaka.

A sorozatos bukásokat produkáló producerek kínjukban engedték a kamerák közelébe az új generációt, akik civilben is barátok, egy csapat voltak: Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Brian De Palma, George Lucas, Steven Spielberg és John Milius. Azóta a mozi fenegyerekeinek nevezik őket, akik friss, nyers stílusukkal és témáikkal röpke tíz év alatt átvették az uralmat az Álomgyárban.

Coppola arról is beszélt Lyonban, hogy eddigi legnagyobb projektjén dolgozik. A Megalopolis című utópiáját két évtizede dédelgeti, és szerinte ambiciózusabb lesz, mint az Apokalipszis most.

(Yahoo News)

Hozzászólások