Egyre nagyobb a botrány Woody Allen önéletrajza körül

Egyre nagyobb a botrány Woody Allen önéletrajza körül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már a kiadó dolgozói is tilatkoznak. A rendező fia közleményben adott hangot a felháborodásának.

Késik Woody Allen hollywoodi rendező életrajzának amerikai megjelenése a kiadó munkatársainak tiltakozása miatt: a Hachette kiadói csoport tucatnyi dolgozója nem vette fel a munkát New Yorkban és Bostonban.

„Szolidarítást vállalunk Ronan Farrow-val, Dylan Farrow-val és a szexuális zaklatások áldozataival” – indokolták e-mailben, miért nem veszik fel a munkát. Az Apropos of Nothing című kötet április 7-én jelent volna meg.

Kedden Allen gyerekei, Ronan és Dylan Farrow a Twitteren tiltakoztak az írás kiadása ellen.

Allent 1992-ben vádolták meg azzal, hogy akkor hétéves örökbefogadott lányát, Dylan Farrow-t szexuálisan molesztálta. Farrow felnőttként is megismételte a vádakat és kitart állítása mellett, amelyet a rendező tagad. Az ügyben két független vizsgálatot is lefolytattak még az 1990-es években és Allen ellen soha nem emeltek vádat.

A 84 éves Allen önéletrajzának publikálását tavaly több kiadó is elutasította, amikor a gyerekmolesztálási vád tavaly ismét a címoldalakra került.

Az Oscar-díjas rendező karrierje megsínylette a vádakat. Az Egy esős nap New Yorkban című filmjét nem mutatták be tavaly az Egyesült Államokban, és a Christoph Waltz, valamint Gina Gershon főszereplésével készülő új produkciója még mindig forgalmazóra vár.

Számos híresség, köztük Timothée Chalamet, Greta Gerwig, Colin Firth, Ellen Page és Michael Caine is elhatárolódott a rendezőtől.

Hozzászólások