Folytatódik a vámpírszerelem: érkezik az új Alkonyat-könyv

Folytatódik a vámpírszerelem: érkezik az új Alkonyat-könyv

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az író Stephenie Meyer bejelentette, hogy 12 év után végre befejezi a nagysikerű regénysorozat folytatását, a Midnight Sunt.

A világ egyik legnépszerűbb bestseller-írója, az Alkonyat-saga (Twilight) szerzője egy hete készül a nagy bejelentésre. Az oldalán előző héten kezdte meg a visszaszámlálást, majd most hétfőn közzé is tette a bombahírt, miszerint befejezi a vámpírsorozatának következő részét, a Midnight Sunt. Annyi rajongó rohamozta meg a bejelentéskor az oldalát, hogy az össze is omlott egy időre.

Stephenie Meyer már jóval korábban, 12 évvel ezelőtt publikálni akarta a szóban forgó könyvét, amely ezúttal nem a főhősnő, Bella elbeszélésén alapul, hanem a lányba szerelmes vámpír, Edward Cullen szemén keresztül ismerjük meg a történteket. Ám 2008-ban kiszivárgott a kézirat egy része, és Meyer úgy döntött, hogy akkor mégsem írja tovább a könyvet, és egy időre jegeli a projektet.

Egészen mostanáig vártak az olvasói a botrányos körülmények között beharangozott folytatásra, amely idén augusztus 4-én jelenik meg angolul. A Midnight Sunban megismerjük Edward (a filmben Robert Pattinson alakítja) múltját, és ennek fényében azt is jobban meg fogjuk érteni, hogy a csillogó bőrű vámpír miért engedhette egyáltalán meg magának, hogy egy emberbe beleszeressen – ígéri a kiadó.

Vélhetően óriási siker lesz a új rész is, a négykönyves Alkonyat-sorozatból több mint 100 millió példányban adtak el világszerte.

Hozzászólások