szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre bizonytalan, hogy augusztus 15-e után megtarthatják-e a nyár végére eltolt fesztiválokat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt a magyar zeneipar képviselőit leginkább foglalkoztató kérdésről is: feloldják-e az augusztus 15-ig szóló tiltást az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényekre.

Gulyás Gergely elmondta, hogy erről a július végi kormányülésen fognak dönteni, figyelembe véve az akkori adatokat. Annak a lehetőségét pedig vizsgálják, hogyan lehet segíteni a zenészeken. Ők már koncerteznének, miután focimeccseket már lehet tartani.

Arra a kérdésre, hogy koncertezni miért nem lehet, ha meccseket lehet látogatni, azt mondta Gulyás: a nagy különbség az alkoholfogyasztás. Az előbbi eseményeken ugyanis az emberek isznak, így nehezebben betartható a társadalmi távolságtartás. Egy másik kérdésre Gulyás elmondta azt is, hogy a gólyatáborokról is július végén döntenek: azok is zenés-táncos rendezvénynek minősülnek ugyanis, ha 500 fő felettiek lesznek.

Több zenész is nemtetszését fejezte ki (Nagy Feró nem) arra a Palkovics László által belengetett hírre reagálva, hogy a koronavírus miatt akár elmaradhatnak az augusztus 15. utáni könnyűzenei rendezvények is. Ha marad a tiltás az 500 főnél nagyobb rendezvényekre az olyan, a jövő hónap második felére eltolt fesztiválokat érintené, mint az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Kolorádó Fesztivál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatszorosára nőtt kerékpárforgalom a Nagykörúton

Hatszorosára nőtt kerékpárforgalom a Nagykörúton

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés

Még be sem mutatták, de már rekordidőt futott az új Porsche Panamera

Még be sem mutatták, de már rekordidőt futott az új Porsche Panamera