szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Berliner Ensemble pénteken közölte, nem lépnek fel a MITEM fesztiválon az SZFE-n történtek miatt.

A Nemzeti Színház által közzétett levélben válaszolt Vidnyánszky Attila a kontinens egyik legismertebb színházának számító Berliner Ensemble-nek, miután a németek bejelentették, az SZFE diákjai és tanárai támogatásának jeléül lemondták a tervezett MEdea vendégjátékot a budapesti MITEM fesztiválon.

A fesztiválnak Vidnyánszky is a szervezője, aki ezúttal a szokásosnál jóval kevésbé liberálisozva reagált:

Kedves Oliver Reese, a MITEM csapata és személyesen én is nagyon sajnáljuk, hogy a Berliner Ensemble lemondta 2021-es részvételét a Nemzeti Színház fesztiválján. Mindig azt reméltem, hogy bár eltérő a világnézetünk, mégis megértjük egymást, hogy toleránsan és nyitottan tudunk eszmecserét folytatni azokról az értékekről, amelyeket fontosnak tartunk. Biztos vagyok benne, hogy a Berliner Ensemble és Te is, Oliver, megéltétek, tapasztaltátok, hogy a MITEM egy világra nyitott, sokszínű, európai fesztivál. Büszkék vagyunk rá, hogy 2018 óta a Berliner Ensemble három előadása volt látható a MITEM programjában. A MITEM egy nyitott fesztivál, ahol az eltérő nézeteket valló művészek továbbra is szívesen látott vendégek. Baráti üdvözlettel: Vidnyánszky Attila

Vasárnap már több ezren tüntettek az SZFE-ért, a közvetítésünket ide kattintva olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hónapra leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

Egy hónapra leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

Mészáros majdnem hatmilliárdért javít ivóvízminőséget

Mészáros majdnem hatmilliárdért javít ivóvízminőséget

Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön

Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön