szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Október 15-én Lesz, Ami Lesz címmel megjelenik a Fonogram- és Klipszemle-díjas Carson Coma második nagylemeze. Előtte azonban itt egy lemezelőzetes klip, amelyet először a hvg.hu-n tekinthet meg.

A Carson Coma debütáló nagylemezének (amely egyik kedvenc 2019-es albumunk volt) megjelenése után nem állt le a dalszerzéssel. Ahogy mesélik, egyre bátrabban írtak magyar nyelvű dalokat, így mindenféle nyomás nélkül, könnyedén összejött 12 új szám.

A zenekar egy meglehetősen eklektikus lemezt ígér: a swingtől a diszkón át a blues-ig rengeteg stílus belefért, ezzel együtt vagy épp ettől függetlenül, azt mondják, a Lesz, Ami Lesz igazi indie rock album.

Korda György hatvan év után is diktálja a ritmust - a Carson Comának

Ki gondolta volna, hogy egy 1963-as Korda György-dal bő fél évszázad múltán is aktuális lehet? A szemtelenül fiatal tagokból álló, pofátlanul jól zenélő Carson Coma nevű zenekar szerint nem ciki rajongani a magyar tánczene koronázatlan királyáért. A srácok összegyúrták a beatzenét a mai hangzással, majd hozzáadtak az egészhez egy kis kordbársonyt.

És, hogy mi az a hobbihajótörött? „A hobbihajótörött egy embertípus. Méghozzá az az embertípus, aki, mikor a problémái megoldódni látszanak, önkéntelenül is csinál valami baromságot – mondja Fekete Giorgio énekes-gitáros. – Aki felépít egy tornyot legóból, majd mielőtt felrakná az utolsó legódarabot, jól belerúg egyet, és kezdődik minden elölről. Az első versszak megszületésére tisztán emlékszem: egy meglehetősen unalmas egyetemi órán ültem, és magamban méltatlankodtam, hogy miért éppen olyan szakra járok, amit nem szeretek. Ezt a költői kérdést rögtön utána meg is válaszoltam magamnak: »most mit izélsz, ki választotta ezt a szakot, ha nem te magad?«. Hát, ilyen ez a hobbihajótörés."

És akkor íme, a klip, amit Miki357 rendezett:

A zenekar az új albumot dupla koncerten mutatja be az A38 Hajón október 24-én és 25-én.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fenséges V12-essel ünneplik meg a Maybach 100 évét

Fenséges V12-essel ünneplik meg a Maybach 100 évét

Kemenesi Gábor szerint fel kell készülni a vírus visszatérésére

Kemenesi Gábor szerint fel kell készülni a vírus visszatérésére

Átvenné a dán AstraZeneca-készletet Lettország

Átvenné a dán AstraZeneca-készletet Lettország