szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első filmnél még kiborult a kazah kormány, a legújabb Boratra már turisztikai kampányt építettek.

Amikor 2006-ban bemutatták az első Borat-filmet, a kazah kormány újsághirdetésekben próbálta bizonygatni, hogy nem, Kazahsztán nem olyan. Mármint nem bunkó, nőgyűlölő, homofób és antiszemita. A reklámkampányt Nurszultan Nazarbajev kazah elnök amerikai látogatásához igazították, és természetesen az országimázs erősítéseként jelent meg az a fotó is, amelyen kezet fog az akkori amerikai elnökkel, George W. Bushsal.

Tizennégy évvel és egy újabb Borat-bemutatóval később a kazah kormány már egészen más taktikát választott, és a mentegetőzés helyett inkább magáévá tette a címszereplő szállóigévé lett jelzőjét, és turisztikai kampányt épített arra, hogy Kazahsztán jóféle, azaz very nice. Valahogy így kell a legjobbat kihozni egy helyzetből.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Már több mint 536 millió forintot gyűjtöttek Budapestnek járványkezelésre

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Merkely Béla felépült és újra gyógyít

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés