szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem nyilvános egyeztetésre rendelték be az egyetem delegáltjait.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Felfüggeszti az oktatási tevékenységet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az alapítvány kuratóriuma. Ez a kuratórium körleveléből derül ki, amelyet az SZFE honlapján tettek közzé. A levelet Rátóti Zoltán, a kuratórium tagja írta alá.

A levélben azt írják, az egyetem új vezetése nem tudja elfoglalni hivatalát, így nem lát rá az oktatás tényleges folyamatára. Azt is írják, hogy tudomásuk szerint az egyetemen nem érvényesülnek a tűz- és balesetvédelmi szabályok, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületben alkoholt fogyasztanak és dohányoznak is, mindez indokolja, hogy az oktatást felfüggesszék.

Az oktatást egyébként eddig is maguknak szervezték az egyetem hallgatói és oktatói, a meghirdetett "tanköztársaság" keretében, így nem világos, mit akar, illetve mit tud felfüggeszteni a kuratórium.

A kuratórium ezekkel a vádakkal az Oktatási Hivatalhoz fordult, ők rendelték el a "vis maior helyzet soron kívüli megszüntetését".

A kuratórium döntése szerint a hivatali munkát a továbbiakban home office-ben látják el.

Ezenfelül felkérik a 3-3 fős tanári és hallgatói delegációkat, hogy november 2-án 11 órakor jelenjenek meg a Bajor Gizi Színészmúzeum tárgyalójában egyeztetésre. Amennyiben nem mennek el, az egyeztetést eredménytelennek tekintik. A találkozó - a kuratórium szándéka szerint legalábbis - nem nyilvános.

Ők állnak a sárga maszkok mögött: bemutatjuk az SZFE őreit

A hatalom képviselői szerint haza kellene már menniük a szüleikhez, baloldali mozgalmárok mosták át az agyukat, és különben is csak egy politikusok által kiképzett kemény mag áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem elfoglalása mögött. Az SZFE-hallgatók nagy része csak nevet az ilyen megjegyzéseken. De kik ők, és hogy néz ki belülről a blokád?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Bálint Kult

Ők állnak a sárga maszkok mögött: bemutatjuk az SZFE őreit

A hatalom képviselői szerint haza kellene már menniük a szüleikhez, baloldali mozgalmárok mosták át az agyukat, és különben is csak egy politikusok által kiképzett kemény mag áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem elfoglalása mögött. Az SZFE-hallgatók nagy része csak nevet az ilyen megjegyzéseken. De kik ők, és hogy néz ki belülről a blokád? Arcképcsarnok a tiltakozó diákokról.

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya

Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya