szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az emberi erőforrások minisztere szerint ki kell alakítani egy olyan országos rendszert, ami alkalmas a további járványok elleni védekezésre.

Nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós hosszan beszélt a koronavírus-helyzetről, az oltásokról, az egészségügy átalakításáról, valamint arról is, hogy a minisztérium következő feladata az lesz, hogy felkészüljön az esetleges további járványokra.

Ehhez egy külön járványügyi rendszert terveznek kialakítani, a védekezést a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a területi hatósági rendszer biztosítaná. Lényege, hogy gyors és hatékony legyen a járványügyi fellépés, megfelelő egészségügyi kapacitás álljon rendelkezésre, biztosított legyen a hatósági feladatok ellátása, a döntéshozók tájékoztatása, a képzés, ellenőrzés, valamint szoros legyen az együttműködés a fertőző betegségek egészségügyi ellátórendszerével.

Ezek a feladatok két országos intézet, az Országos Infektológiai Intézet és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vezetésével, országos hálózattal valósíthatók meg - tette hozzá.

Kásler az idei érettségiről is beszélt, mely „egyértelműen a járványhelyzet alakulásától függ”, de a jelenlegi terv szerint mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgákat megtartják.

„A tantermi oktatás visszavezetése nincs napirenden, azonban akár egyéni, akár kiscsoportos felkészítésre lehetőség van” - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világszerte hullámvasúton az oltási hajlandóság – most éppen fent vagyunk

Világszerte hullámvasúton az oltási hajlandóság – most éppen fent vagyunk

Nem segített, csak lefotózta a gödörbe esett férfit, aki később meghalt

Nem segített, csak lefotózta a gödörbe esett férfit, aki később meghalt

Top 50-es bűnözőt fogott el a rendőrség

Top 50-es bűnözőt fogott el a rendőrség