szerző:
MTI

A Haszon című folyóirat legfrissebb száma százas toplistát közölt a legfontosabbnak vélt hazai személyiségekről.

A tavalyi lajstromhoz képest vannak frissen felkerültek, de akadnak állandók is.  Ismét a reflektorfénybe került az uniós pénzek elosztásáért felelős Baráth Etele és a 40 évesen a legnagyobb kormánypárt elnökévé avanzsáló Hiller István is, de új név a palettán például Bor Zsolt lézerfizikus, aki a szemsebészet és a szuperlátás célját szolgáló lézerek fejlesztésén munkálkodik. 

Talán ennél is érdekesebb a kiesők csapata. Az egy évvel ezelőtt még az ország meghatározó szemléletformálói között számon tartott Bolgár György nincs a listán, az indoklás szerint a rádiós műsorvezető már csak egy kis tábort tud megszólítani. Szintén lekerült Gergényi Péter, aki - bár remek marketingmunkát végzett - nem tudta elérni a korrupció visszaszorulását. Minden bizonnyal az elmaradó eredmények miatt hiúsultak meg országos rendőrfőkapitányi ambíciói is. Hasonló sorsra jutott Medgyessy Péter ex-miniszterelnök is, de ugyanígy járt az elmúlt esztendőkben szinte médiaszemélyiséggé előlépett sztárvállalkozó, Somody Imre. Szabics Imre, a Vfb Stuttgart játékosa szintén letaszíttatott az
Olümposzról: a focista az ígéretes kezdet után egyre ritkábban játszhat, és - már ebből következőn is - a hálót szintén ritkábban találja el.

A zsűri - amelynek tagja többek között volt Jakupcsek Gabriella és Simon András televíziós személyiség, valamint Kupa Mihály volt pénzügyminiszter - további kategóriákban is hirdetett eredményt. A 25 reménység között jól megfér egymással a Megasztár tévéműsorban befutott Oláh Ibolya énekesnő és Kóka János gazdasági miniszter, míg a 25 legbefolyásosabb magyar között több, a nagy nyilvánosságot eddig inkább kerülő üzletember neve került a listára. Ilyen a Hír TV új tulajdonosai közül a volt Vegyépszer vezér Nagy Elek és Töröcskei István bankár.
 
A legfontosabb külföldiek közt feltűnik az eddig a közszereplést tudatosan kerülő Rákosi L. Tamás, aki többek között az RTL Klub tévécsatorna egyik tulajdonosa, Rudnay János lobbista és Andreas Treichl is, aki az osztrák Erste Bank vezérigazgatójaként az elkövetkező években Csányi Sándor és az OTP legnagyobb kihívója lehet.
hvg.hu Gazdaság

Nyolc új név a milliárdos magyarok listáján

A korábban a Magyar Hírlap hasonló témájú kiadványát készítő Szakonyi Péter ezúttal a Manager Magazin lapszámaként megjelenő, a száz leggazdagabb magyar listáját tartalmazó kiadványt szerkesztette. A lista a korábbihoz képest nyolc új nevet tartalmaz.

Világ

Magyarok a leggazdagabb romániaiak között

A Capital című lap idén is elkészítette a háromszáz leggazdagabb román állampolgár listáját. Tavaly óta 55 újabb személy lépett be a dollármilliomos kiváltságosok klubjába, az első helyen nyolcszázötvenmillió dollárral egy volt légionárius áll.

Gazdaság

Harc a leggazdagabbak top 100-áért

Saját, a száz legvagyonosabb magyart felsoroló összeállítással áll elő decemberi számában a Manager Magazin. A top 100-at a Ringier - a Magyar Hírlap tulajdonosa - ugyanakkor az idén is kiadja. Az összeállításra a hvg.hu értesülései szerint öten is „pályáztak”.

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Budapest határában

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Budapest határában

Engedély nélkül rendezték a múlt heti, balesettel végződő tótkomlósi raliversenyt

Engedély nélkül rendezték a múlt heti, balesettel végződő tótkomlósi raliversenyt

Veretlenül jutott ki a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-re

Veretlenül jutott ki a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-re

Nagyon hasznos funkció került a Google Dokumentumokba

Nagyon hasznos funkció került a Google Dokumentumokba

Kaotikus volt a vonatútja a Balatonra? A MÁV nagyon sajnálja

Kaotikus volt a vonatútja a Balatonra? A MÁV nagyon sajnálja

Szándékosan süllyesztettek el egy repülőt Törökországban

Szándékosan süllyesztettek el egy repülőt Törökországban