Tetszett a cikk?

A televíziós műsorok legnagyobb hazai seregszemléje, a Kamera Hungária immár ötödik alkalommal, tizenhárom kategóriában, 2005. január 31-ig várja a nevező pályaműveket - írja a BTL.hu.

A szakemberekből álló zsűri válogatása után a legjobb alkotások végső – a szakma és a közönség előtti - megmérettetésére a márciusi műsorfesztiválon kerül sor, melynek idén Pécs városa ad otthont.

A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál szervezői idén azon alkotások jelentkezését várják, melyeket 2004. január 1. és 2005. január 30. között elsőként sugároztak valamely televíziós műsorszolgáltatónál. A szemle versenyében az a magyar nyelvű - magyarországi és határon túli alkotó, televíziós társaság és szakmai csoportosulás által beküldött - alkotás vehet részt, amely korábban nem részesült e szemle díjazásában - írja a BTL.hu.

A tizenhárom versenykategóriában, a korábbi kategóriákon – szórakoztató műsor, tényfeltáró riport, stúdióbeszélgetés, tematikus magazin, főcím, kísérleti alkotás, dramatikus mű stb. – túl külön műfaji besorolást kaptak idén az esélyegyenlőségi műsorok, a sportközvetítések és a dokumentum-szappanoperák, a dokusoap-ok.

A szakma kategóriánként egy-egy díjjal jutalmazza a legjobbnak ítélt alkotásokat és három, egyéni teljesítményt elismerő ún. alkotói díjat oszt ki. A nézők szavazatai alapján a legnépszerűbb televíziós személyiséget és produkciót közönségdíjjal jutalmazzák.

Az ötödik alkalommal megrendezett Kamera Hungária immár öt napon át – 2005. március 18-22-között - várja a szakma és a televíziózás szerelmeseinek érdeklődését. Az érdeklődők jelentkezési lapot és további információt a szervezők honlapján, a www.mediahungaria.hu címen találhatnak.

hvg.hu Média

Hajós András megkapja élete harmadik műsorát

Kepes András mellett Hajós András is feltűnik RTL Klubon. Az Emile Rulez! zenekar énekese a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" formájában állandó műsort kapott.

Média

Újra a képernyőn Kepes András

Desszert című műsorának folytatásával tavasszal ismét látható lesz Kepes András, ezúttal az RTL Klub képernyőjén. A fehér asztal melletti beszélgetős sorozat még 1998-ban maradt abba.

hvg.hu Média

2004 ötven legnépszerűbb tévéműsora

A hétről hétre nagyarányú nézettséget produkáló televíziós vetélkedők és sorozatok mellett az elmúlt évben időnként kiugróan nagyszámú nézősereg volt kíváncsi a sportműsorokra és vígjátékokra. Az AGB Hungary alant közölt, szöveges formában feldolgozott statisztikája a 18-49-es korosztályra vonatkozik.

Itthon

Karácsonykor is a magyarok tévéznek a legtöbbet

Otthon, szűk családi körben és tévézéssel tölti a magyarok döntő többsége a karácsonyt. Négy magyar közül három elképzelhetetlennek tartja az ünnepeket televízió nélkül - derül ki a Research International által tizenegy országban készített, a karácsonyi szokásokat vizsgáló felméréséből.

hvg.hu Média

Jimmy nyerte a bokszrangadót

Az összlakosság körében a tíz legnépszerűbb, a 18-49-es korosztály esetében a tizenkilenc legnézettebb műsort az RTL Klub adta az elmúlt héten. A TV2 ökölvívó gálája és híradója azonban legyőzte a konkurencia hasonló műsorait. A közszolgálati televízió arzenálja Jimmyből és Lajcsiból állt.

hvg.hu Média

Ludas Matyi méltó visszatérése

Szenteste a szokásosnál kevesebben ültek a tévé előtt, szombati visszatérésükkel szakítottak a Megasztárok és Ludas Matyi, vasárnap estére pedig már a megszokott nézősereg tapadt a képernyőkre.

Valóban az értintésmentes fizetés a legbiztonságosabb?

Valóban az értintésmentes fizetés a legbiztonságosabb?

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát