Hogyan halt meg Marilyn Monroe?

Hogyan halt meg Marilyn Monroe?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Marilyn Monroe 1962. augusztus 4-ének éjjelén halt meg, 15 hónappal az egykori szeretője, John Kennedy ellen elkövetett merénylet előtt. Az évforduló kapcsán az Urbanlegends blog az énekesnővel kapcsolatos legismertebb összeesküvés-elméletek közül szemléz David Aaronovitch könyvéből.

A Los Angeles-i halottkém úgy nyilatkozott, hogy „valószínűleg öngyilkosság” vezetett Monroe gyógyszertúladagolás miatt bekövetkezett halálához. Hogy Monroe barbiturátmérgezésben halt meg, az nem lehetett meglepő azok számára, akik ismerték. Krónikus álmatlanságban szenvedett, s egy idő után nemcsak aludni nem tudott gyógyszerek nélkül, hanem ébren lenni sem. Halála időpontjában egyedül élt, de azt tervezte, hogy újra összeházasodik korábbi férjével, Joe DiMaggióval.

Kezdetben nem is az állt a viták középpontjában, hogy Marilyn Monroe maga idézte-e elő a saját halálát, hanem az, hogy szándékosan tette-e. Két év telt el, mire Monroe halálának első revizionista verziója nyilvánosságra került. A könyvet magánkiadásban jelentette meg Frank Capell 1964-ben, Marilyn Monroe különös halála címen. Capell beállítottságáról elég, ha annyit mondunk, hogy előző könyve az Amerikát létében fenyegető összeesküvésekről szólt, a következőben pedig szovjet ügynökként mutatta be Henry Kissingert. Ezek után nem meglepő, hogy Capell azon a véleményen volt, hogy a kommunisták gyilkolták meg Monroe-t.

További Monroe-val kapcsolatos összeesküvés-elméletekért kattintson az Urbanlegends.hu oldalra!