szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz a kormányzás első két hónapjában képes volt egyben tartani hatalmasra duzzadt táborát, ami az egyre szűkülő költségvetési mozgástér fényében kétségkívül figyelemreméltó teljesítmény - olvasható a Political Capital blogon.

A Fidesz a világgazdasági helyzet romlása miatt kénytelen volt feladni korábbi, nagyobb hiányból finanszírozott, fiskális élénkítésre alapozott programját, de eddig népszerűségvesztés nélkül tudott áttérni a hiánycélt szem előtt tartó gazdálkodásra. Az önkormányzati választásokig hátralévő hetekben a világpiaci folyamatok jelenthetik a legnagyobb kockázatot a kormánypárt támogatottságára, de a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a Fidesz októberben is meg tudja ismételni az országgyűlési választásokon elért eredményét - írja a bejegyzés szerzője. De mi a Fidesz töretlen népszerűségének az oka? A Poitical Capital blog legfrissebb bejegyzéséből megtudhatja.
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: példátlan-e a Fidesz jelenlegi előnye?

Mennyire példátlan, hogy három hónappal a választás után még mindig hatalmas a győztes előnye? Hogy volt ez korábban? Meddig tartott a választások után a kormányoldal vezetése? Török Gábor politológus e kérdéseknek jár utána blogján.

hvg.hu Napi merítés

A kétharmad sem jelent korlátlan mozgásteret

Gazdaságpolitikai szempontból a Fidesz kormányzásának első egy hónapja vegyes képet mutat. Felelős pozícióban bizonyos mondatoknak egészen más súlyuk van, mint ellenzékben - olvasható a Political Capital blogon.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: tényleg ezt akarták az emberek?

"Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában" - válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának - olvasható Török Gábor blogján.

hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: tarolni fog-e a Fidesz az önkormányzati választáson?

Két hónap múlva ismét választunk, hogy aztán – ha minden a tervek szerint halad – három és fél évig használat nélkül porosodjanak a szavazóurnák. Az októberi önkormányzati választásnak már e tény miatt is kiemelt jelentősége lenne, nem beszélve arról, hogy a pártrendszer átalakulása miatt egyszínűsödhet a helyi hatalom – írja Török Gábor politológus.

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Fittipaldi helyettesíti a megégett Grosjeant a következő F1-es futamon

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta