szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent a magyar kiadása a világ egyik legfontosabbnak étteremkalauzának. A kiadvány ötszáz oldalon keresztül mutat be olyan hazai éttermeket, ahol garantáltan jó minőségű konyhával találkozhatnak.

A Gault &Millau a magyar éttermeket osztályozza, hasonlóan a Michelin által vezetett értékeléshez. Az Egy Nap a Városban blog szerzője szerint a magyar gasztronómia mára eljutott oda, hogy ne kelljen szégyenkeznie: Budapesten 17 (köztük a Mák, a Nobu, a Csalogány, a Laci!Konyha!), vidéken 9 étterem (Brill, Ráspi, Kistücsök, JT Enoteca, Hotel Hertelendy, Visz) is megkapta a szakácssapkát a G&M-től ami a jó, megbízható teljesítményű konyhát jelöli. Sőt, országszerte 16 olyan étterem van, ami több pontot kapott, mint annak idején az első Alexandra étteremkalauzban a 13,5 pontos Csalogány (inlc. a Csalogány maga).

A teljes bejegyzést az Egy Nap a Városban blogon olvashatják.

Egy igazi hős – Táncsics Mihály élete kész kalandregény, baloldali demokrata öröksége pedig ma is nélkülözhetetlen

Egy igazi hős – Táncsics Mihály élete kész kalandregény, baloldali demokrata öröksége pedig ma is nélkülözhetetlen

Tücsök, bogár, laborhús – jönnek az alternatív fehérjeforrások

Tücsök, bogár, laborhús – jönnek az alternatív fehérjeforrások

Hamvay Péter: Hideg, meleg, hibrid és kereskedelmi háború vár ránk az új évben is

Hamvay Péter: Hideg, meleg, hibrid és kereskedelmi háború vár ránk az új évben is

Ukrán metálra foglalta össze az évet Orbán egy videóban

Ukrán metálra foglalta össze az évet Orbán egy videóban