szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

December 13-án a magyar állam tulajdonosi jogait gyakorló Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) - a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) határozatának értelmében - megkezdi a Citadella területén engedély nélkül épült terasz elbontatását.

A bontásról szóló hírt a KVI és a KÖH közös pénteki sajtótájékoztatóján jelentették be. Boór Judit, a KÖH budapesti regionális irodájának vezetője megjegyezte: a KÖH bíróságot is megjárt határozatát kell végrehajtani. A hivatal eljárási kényszerben van, ezért is döntöttek úgy, hogy a további egyeztetések helyett felkérik a KVI-t a bontás elvégeztetésére - derült ki szavaiból. Molnár Zoltán, a KVI vezérigazgatója az MTI kérdésére közölte: december 13-ától 15 nap áll rendelkezésükre, hogy végrehajtsák a határozatot.
A Fővárosi Bíróság múlt heti keddi, jogerős ítélete szerint jogszerűek voltak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) határozatai az engedély nélkül felépített Citadella-terasz elbontására. A beruházó Citadella 4U Kft. (C4U) egyebek közt azzal érvelt, hogy a KÖH nem rögzítette a Citadella műemlék-kezelési előírásait, az övezeti besorolásnak pedig megfelel a vendéglátó-ipari létesítmény. Augusztus végén a Citadella-terasz bontását már megkezdte a működtető, akkor csak pár órával megelőzve a (KÖH) által a bontásra kijelölt céget. Az engedély nélkül épült és megnyitott, több bírsággal is sújtott létesítmény bontását a jogerős határozat szerint augusztus 9-ére kellett volna befejeznie a cégnek, amely ehelyett pereskedésbe kezdett.

Koronavírus miatt öt játékos is visszalépett a Roland Garrostól

Koronavírus miatt öt játékos is visszalépett a Roland Garrostól

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Óriáskígyót találtak az út menti árokban Dunaharasztiban

Hatalmas lesz a PlayStation 5, a most előkerült fotók bizonyítják

Hatalmas lesz a PlayStation 5, a most előkerült fotók bizonyítják