szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felajánlotta lemondását Nagy Sándor, a Nemzeti Területfejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkár a hattyú-házi irodabérléssel kapcsolatban a napokban felmerült aggályok miatt, lemondását azonban a miniszterelnök nem fogadta el.

„Nagy Sándor, bár közvetlenül nem volt részese az eljárásnak, a felmerült aggályok miatt felajánlotta lemondását a kormányfőnek” - derül ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) sajtófőosztályának közleményéből. Medgyessy Péter az államtitkár lemondását nem fogadta el, ugyanakkor felszólította Nagy Sándort, hogy a jövőben helyezzen nagyobb súlyt az ellenőrzésre. Felajánlotta lemondását Hajdú Attila, a hivatal elnöke is, az ő lemondását Kiss Elemér kancelláriaminiszter elfogadta.
A Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Hivatalának hattyú-házi ingatlanbérlési ügyéről a múlt héten jelentek meg először sajtóhírek; ezek szerint a Nagy Sándor vezette intézmény az első évben nettó 236 millió forintot költ 4 ezer négyzetméternyi irodaterület bérlésére. A HVG híradása beszámolt arról is, hogy a közelmúltban történt közbeszerzési eredményhirdetés szerint november 21-től egy évig havi 83 ezer, azután 73 ezer euró a nettó bérleti díj. A kancellária - amint ezt ingatlanbérlés esetén a közbeszerzési törvény megengedi - nem nyílt pályázatot hirdetett, hanem tárgyalásos eljárást indított, amire csak az Első Budai Építő Rt. kapott meghívást. A Népszabadság szombati beszámolója szerint a Miniszterelnökség Gazdasági és Közbeszerzési Igazgatóságát (MGKI) október 17-én hatalmazta fel a kormányzat, hogy közbeszerzéssel keressen helyet a Területfejlesztési Hivatalnak. A Magyar Nemzet arról írt, hogy az irodaház a Tocsik-ügyből ismert - végelszámolás alatt álló - Vektor Rt. tulajdonosainak érdekeltségébe tartozik. (MTI)

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Már autóban is lehet vezetékes hajszárítót, porszívót használni – kipróbáltuk

Már autóban is lehet vezetékes hajszárítót, porszívót használni – kipróbáltuk

Nem fogadja el Brüsszel, hogy az Apple-nek mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetni

Nem fogadja el Brüsszel, hogy az Apple-nek mégsem kell 13 milliárd eurós bírságot fizetni