szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hír Televízió Rt. hétfőn megállapodott a két nagy kábeltelevízió szolgáltatói szövetséggel, így januártól mintegy egymillió háztartásban lesz hozzáférhető az első magyar hírcsatorna - jelentette be Borókai Gábor vezérigazgató, az Orbán-kabinet volt kormányszóvivője. A jelenleg 200 ezer lakásban fogható televízió napi nyolc órában szolgáltat műsort.

A több száz milliós beruházással indított programtól a tulajdonosok azt várják, hogy 6-7 év múlva álljon saját lábára és kezdjen el nyereséget termelni; az előzetes felmérések szerint a lakosság kétharmada hiányolt a korábbi kínálatból egy ilyen profilú tematikus csatornát - közölte Borókai. 
A televízió száz munkatárssal, Budapest mellett hat regionális központból tudósít. Céljuk a "tárgyilagos, tény- és szakszerű, gyors, pontos" hírszolgáltatás, a jelenleg 8, de januártól már napi 17 órányi programban - mondta Borókai. Minden információt meg kívánnak adni a nézőknek, minden oldalt lehetőséghez juttatva álláspontja kifejtésében, ugyanakkor tartózkodnak attól, hogy a nézők helyett alkossanak véleményt, s el akarják kerülni azt is, hogy túlsúlyba kerüljenek a műsorban az erőszakos, tragikus események - szögezte le a vezérigazgató.
A Hír Televízió Rt. 20 millió forintos alaptõkéjét húsz magánszemély adta össze, a legtöbb részvényt Pocsai Alex, kanadai lakóhelyû modellügynök, az "év arca" szépségverseny magyarországi meghonosítója jegyezte - írja a televízióról a HVG 2002. október 11-i száma. "A többiek közül legalább nyolcan valamilyen szálon Pocsai apósához, a modellügynökkel számos vállalkozásban együtt dolgozó budapesti ingatlanvállalkozó-ügyvédhez, Bálintfy Gáborhoz kötõdnek. Soós Gábor és Szabó Péter például a Bálintfy és Társai Ügyvédi Iroda tagjai. A szintén kanadai Pocsai Lajos 1994-1998 között Bálintfyval együtt tulajdonos volt az 1998-ban felszámolt Infobox Kft.-ben. Faluhelyi Gyula, Jeszenszki Gábor és Hubay Gyula több Bálintfy-cégben dolgozik, illetve dolgozott tisztségviselõként. Akárcsak Lukács Ferenc és Keszi Katalin: elõbbi igazgatósági (it) tag, utóbbi gazdasági igazgató az egykori hévízi bányászüdülõbõl Bálintfy érdekeltségébe került (HVG, 2001. szeptember 22.) Hotel Carbona Rt.-ben. E cég a Széchenyi-tervbõl kapott 160 millió forintos, vissza nem térítendõ támogatás segítségével építette fel a Szent Kristóf termálfürdõt, amelynek márciusi átadásán részt vett Orbán Viktor és Tõkés László református püspök is. Közvetve Bálintfy köréhez tartozónak mondható Jaross Tamás is, a Metro Holding Kft. ügyvezetõje, a kilencvenes évek elején ugyanis Jaross felesége társtulajdonos volt Bálintfy Huniker Kft.-jében" - olvasható a HVG-ben.
HVG: Konzervatív hírtévé terve: Ügyvédi letét

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

Új szabályokat akar az EU a bérezésben: változhatnak az állásinterjúk is

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

6 hónapot töltött egy tó fenekén egy iPhone, de így sem lett baja

6 hónapot töltött egy tó fenekén egy iPhone, de így sem lett baja