szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy amerikai bíróság január 22-ére beidézte meghallgatásra az állítólagos első klónozott baba szüleit, a klónozást állítólag végrehajtó Clonaid cég vezetőjét, Brigitte Boisselier francia biokémikust és a klónozást szorgalmazó, Québec székhelyű raeliánus szekta vezetőjét, Claude Vorilhon francia exújságírót.

Bernard Siegel miami ügyvéd az állítólag klónozott gyermek gyámság alá helyezését, a szülők gondviselői jogának megvonását javasolja. Siegel egyrészt azzal indokolja indítványát, hogy genetikai veszélyek leselkednek a gyermekre, ezért állandó orvosi megfigyelést igényel, másfelől azzal, hogy a világ első klónozott gyermekét "orvosi visszaélések szenvedő alanyává és kereskedelmi haszonszerzés eszközévé tehetik".
Korábban jelezték Washingtonban, hogy az ügy kapcsán - amennyiben bebizonyosodik, valóban klónozás történt, és a művelet valamely elemét az Egyesült Államok területén hajtották végre - bűnvádi eljárásra is sor kerülhet.
A raeliánus szekta nemrég jelentette be a világ első klónozott gyermekének állítólagos megszületését, annak tényét azonban független forrásból eddig nem erősítették meg. Brigitte Boisselier, a Clonaid cég elnöke szerint napokon belül újabb klónozott bébi születik Európában. Boisselier lehetségesnek mondta, hogy az Európában születendő gyermek könnyebben hozzáférhető lesz független szakértői vizsgálat számára, mivel a szülés egy "kevésbé finnyás, európai országban" történik. (MTI)

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Frissítse az iPhone-ját, már javított is az Apple pár hibát

Frissítse az iPhone-ját, már javított is az Apple pár hibát

Kirúgták a takarítót, aki megvert egy 16 éves pécsi diákot

Kirúgták a takarítót, aki megvert egy 16 éves pécsi diákot