szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 35 év alatti palesztinok nem léphetnek ki a palesztin területekről, a Palesztin Hatóság vezetői nem közlekedhetnek Ciszjordánia városai között s külföldre sem utazhatnak - döntött az izraeli kormány azt követően, hogy a vasárnap  Tel-Avivban elkövetett merényletekben a két öngyilkos robbantón kívül 23 ember halt meg és több mint százan megsebesültek.

Az intézkedés értelmében újabb utasításig érvénytelenek a 35 évnél fiatalabb palesztinoknak kiadott izraeli munkavállalási engedélyek. Palesztin tisztségviselők szerint az elmúlt hetekben 17 ezren dolgozhattak Izraelben ilyen engedéllyel. Az intézkedésről Száeb Erekat, a helyi kormányzati ügyek palesztin minisztere tájékoztatta kedden az AFP francia hírügynökséget. Erekat szerint mindez újabb bizonyítéka annak, hogy Izrael "szét akarja verni" a Palesztin Hatóságot.
Az izraeli kormány a merényletek után megtiltotta a palesztin vezetők elutazását a január 14-re kitűzött londoni tanácskozásra, ahol azokat az intézményi reformokat vitatnák volna meg, amelyek megvalósítását az Egyesült Államok a palesztin államiság előfeltételéül szabott. A palesztin vezetőket a brit kormány hívta meg, hogy találkozzanak a közel-keleti kérdésben közvetítő négyes fogat - az Európai Unió, az ENSZ, az Egyesült Államok és Oroszország - diplomatáival és "megvitassák a béke és a demokratikus reformok ügyét". (MTI)

Visszatérnek az operatív törzs tájékoztatói

Visszatérnek az operatív törzs tájékoztatói

Pszichológushoz járnak a skót labdarúgók a Fradi elleni vereség miatt

Pszichológushoz járnak a skót labdarúgók a Fradi elleni vereség miatt

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött