szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szovjet hadsereg kamcsatkai veteránjai készek fegyvert fogni Irak mellett az amerikai támadás esetén. Az önkéntesek felhívását kedden ismertette az orosz NTV televízió.

A veteránok azt tervezik, hogy George W. Bush amerikai elnök mellett Kofi Annan ENSZ-főtitkárhoz is eljuttatják nyilatkozatukat. Ebben nemcsak szolidaritásukat fejezik ki Irak mellett, hanem ENSZ-szankciókat is követelnek a szerintük magát "a nemzetközi közösség fölé helyező, agresszív és zsákmányszerző politikát folytató" Egyesült Államokkal szemben. A veteránok azt is fölidézték, hogy a szovjet időszakban többen közülük teljesítették már "internacionalista kötelességüket" a világ forró pontjain.
A moszkvai iraki nagykövetség szerint eddig több mint kétezer orosz jelezte szándékát, hogy önkéntesként Irakba utazzon. A legtöbben az úgynevezett "élő pajzsban" akarnának részt venni Bagdadban. Orosz sajtóközlések szerint egyelőre nem tudni arról, hogy orosz állampolgárok is Irakba érkeztek volna a háború elleni tiltakozás céljából (a brit önkéntesek hazaindultak, miután Szaddám Huszein akarta kijelölni számukra, hogy melyik létesítményeket védjék a testükkel). Az utazásnak jelentős anyagi korlátai is lennének, az önkénteseknek ugyanis fejenként legalább ezer dollárt kell költeniük: az iraki külképviselet csak a száz dolláros vízumdíjtól tekintene el. Moszkvából egyébként hetente egyszer indul repülőgép Bagdadba. (MTI)
Mégsem kamerázzák be az iskolákat

Mégsem kamerázzák be az iskolákat

Eladó minden idők talán legfurább kamionja

Eladó minden idők talán legfurább kamionja

Érdekes vége lett a kísérletnek, amit Trump kirohanása miatt indított egy internetező

Érdekes vége lett a kísérletnek, amit Trump kirohanása miatt indított egy internetező