szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hét alatt a legnagyobb online zenebolttá vált az Apple iTunes Musicstore, amely több mint egymillió - másodpercenként egy - dalt értékesített, annak ellenére, hogy a szolgáltatás jelenleg kizárólag Apple számítógéppel, és csak az Egyesült Államokban érhető el.

Az Apple gépek aránya a személyi számítógépek piacán alig három százalékos. A jelenlegi forgalom - heti egymillió dollár bevétel - évi 52 millió dollárt jelentene; az összes többi online zeneboltnak együttesen 35 millió dollár az éves árbevétele. A rendszerben nincs tagsági díj, egy dal letöltése 99 cent. A BBC beszámolója szerint átlagosan hat dalt töltenek le a felhasználók egy lemezről, így tehát azok a félelmek, amelyek a dalonkénti fizetés esetében az "albumok halálát" jövendölték, nem igazolódtak be.
A zeneipar megrökönyödéssel fogadta az Apple iTunes Musicstore látványos sikerét. "Az egymilliós küszöb átlépése alig egy hét alatt abszolút meglepetést okozott" - jelentette ki a Warner Music Group vezérigazgatója, Roger Ames. Ezzel a zenerajongók, a művészek és a zeneipar egésze számára bebizonyosodott, hogy létezik az internetes zeneértékesítésnek egyszerű és legális módszere. Az Apple iTunes zeneformátum lejátszására alkalmas Windows alapú szoftver megjelenése még az idén esedékes. (MTI)
Kigyulladt az Operaház teteje

Kigyulladt az Operaház teteje

225 ezres büntetést kapott Lovasi a balesete után

225 ezres büntetést kapott Lovasi a balesete után

Iskolarendőrök: a kormány megint büntetésben gondolkodik problémamegoldás helyett

Iskolarendőrök: a kormány megint büntetésben gondolkodik problémamegoldás helyett