szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar csapat érthetően boldog volt a megnyert negyeddöntő után, és optimistán, ugyanakko a földön maradva nyilatkoztak az elődöntővel kapcsolatban.


Hajdu János szövetségi kapitány szerint a siker titka az volt, hogy alaposan felkészült a csapat a románokból. "Teljesen feltérképeztük őket, nagyon sok statisztikát átnéztünk, ismertük a lőlapjukat, hogy a kapusok mit csinálnak. Háromszor tartottunk megbeszélést, videózást, tacepaókat tettünk ki a falra, hogy kinek mit kell csinálni. Tudtuk, hogy nyerhetünk."

"A románok féltek tőlünk, ezt lehetett érezni. A Koreától elszenvedett tízgólos vereség után mintha rugó lökné a csapatot, úgy pattant ki a gödörből." Arra a kérdésre, hogy mi lesz az elődöntőben, Hajdu mosolyogva így válaszolt: "Ha kikapunk, lemondok, ha győzünk, maradok."

"Tudtuk, akkor nyerhetünk, ha mindenki 110 százalékot nyújt, s ez történt – mondta a betegen pályára lépő Tóth Tímea. – Egységesebbek voltunk, mint a románok. Innentől nem érdekel, mi lesz velem, ha kell, majd befekszem a kórházba, az a lényeg, hogy elődöntőt játszhatunk."

"Régen játszottunk ilyen jól - tette hozzá Ferling Bernadett. - Álmában sem gondolta volna senki, hogy ilyen nagyszerű teljesítményre képesek leszünk. Azt hittem, hogy fej fej mellett haladunk majd a románokkal, s így nyerünk. A Dél-Koreától elszenvedett vereség után kibeszéltünk magunkból mindent, próbáltunk segíteni egymásnak. Ma mindegy volt, ki állt be vagy jött le, mindenki csodálatosan játszott."

Pálinger Katalin, a magyar csapat kapusa már a következő meccsre is gondolt. "Taktikusan, okosan játszva győztünk egy nagyon jó együttes ellen. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Miután Koreától kikaptunk, Hajdu János azt mondta nekünk, hogy a románok elleni lesz a legfontosabb meccsünk az olimpián, az életünkért játszunk. Sokat segített a magyar közönség, az ő szurkolásuk a románokat egy kicsit visszavetette. Ha így játszunk az elődöntőben, akkor ott is lesz esélyünk győzni, mert most mindenki elhitte magáról, hogy mit tud."

"Számomra ez az eddigi legfájóbb vereség az olimpián. Az első félidőben még viszonylag elfogadhatóan játszottunk, de a második játékrészben összeestünk. Az utolsó pillanatig bíztam a sikerben, a csodában, így még inkább fáj a kiesés. Kiderült, hogy egy szépet álmodtam. A továbbiakban is hajtanunk kell, nem mindegy, hogy hányadik helyen végzünk" - nyilatkozta Cristian Gatu, a román szövetség elnöke.

Nácik fenyegettek meg egy szocialista német politikust

Nácik fenyegettek meg egy szocialista német politikust

Ma dönthet az iskolaőrség bevezetéséről a parlament

Ma dönthet az iskolaőrség bevezetéséről a parlament

Putyin aláírta az elnöki rendeletet, már nincs akadálya, hogy 2036-ig álljon Oroszország élén

Putyin aláírta az elnöki rendeletet, már nincs akadálya, hogy 2036-ig álljon Oroszország élén