szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Némi indiszkréciót feltételez bizonyos kérdéseket feltenni ismerőseinknek.

További képek galériánkban, kattintson!
©

Némi indiszkréciót feltételez bizonyos kérdéseket feltenni ismerőseinknek. Mert ugye azt csak egy meghatározott kor felett tudhatják, hogy merre volt a szép emlékű NDK centrum, amit semmi másra nem használtunk, csak az előtte való találkozásra, illetve a komor hangulatú és beszédes nevű Vörös Csillag mozira is csak azok emlékezhetnek, akik bőven a nyolcvanas évek előtt születtek.

Pedig ez a bizonyos mozi Apolló néven egészen 1997-ig üzemelt a Király (Majakovszkij) és a Dob utca közötti háztömbben. Aztán bedeszkázták és az épületet szinte kiiktattuk az emlékeinkből, üresen állt évekig, hiába próbálták meg értékesíteni. Nem csoda, hiszen a gigászi méretekkel rendelkező, eredetileg is szálloda céljára épített komplexum ezer sebből vérzett.

Egészen addig, amíg egy nyilvánvalóan vagy őrült, vagy magában rendkívül biztos úriember meg nem tekintette. Elképzeltük, ahogy körbevezetik a máltai Pisani urat a kisebb falu befogadására alkalmas romhalmazban, körülnéz és azt mondja: "Jó lesz ez".

Kattintson a képre, ha több fotót szeretne látni
©

Döntésénél csak az a megdöbbentőbb, hogy tényleg sikerült Magyarország legnagyobb szállodáját újjáélesztenie a belváros közepén, a VII. kerület piszkában, és a komoly versenytársak ellenére még sikerre is vitte a vállalkozást.

Van itt esetleg egy állás, ez a miniszterelnökség, nem gondolkodna el rajta, ha szépen megkérjük? Jó, persze Pisani ur munkáját az első Corinthia szálló családi vállalkozása óta már sok száz részvényes és befektető segíti, ahogy a Wynhdam Hotels & Resorts, a világ legnagyobb szállodalanca is beszállt a buliba, de akkor is nyilvánvaló a szakértelem.

Annak ellenére ugyanis, hogy Corinthia Grand Hotel Royal nem a legismertebb luxusszálló Budapesten, kétség kívül az egyik legjobban működő. Az időpont egyeztetés során egyszer lemondták a találkát, azzal a felkiáltással, hogy minden szobájuk foglalt, a hotelben mozdulni sem lehet, amit egyszerűen kedves túlzásnak gondoltunk, amíg meg nem néztük a szállodát és körül nem kérdeztünk a szakmában.

©

Nyilván nem állandó a telt ház, de már az a tény, hogy ez a 440 szobás monstrum rendszeresen megtelik, elképesztő.

Az épület méretei lenyűgözőek, szinte elfáradtunk, mire körüljártuk, hatalmas előcsarnokok, folyosók, lépcsőházak váltják egymást, a földszinti vécében tíz darab kézmosót számultunk meg külön a férfi, külön a női részlegen.

Az egybenyitható konferencia termekben valószínűleg kispályás focimeccset is lehetne rendezni és talán még a nézőknek is jutna hely. Értelemszerűen egy ekkora hotelnek az étterme is óriási, az ügyes és persze csinos építészeti, illetve belsőépíteszi megoldások ellenére egyértelműen SZOT üdülő hangulatunk támadt azonnal, de ehhez minden bizonnyal hamar elmúlik, különben nem lenne ennyire népszerű hely az Átrium terasz és a Rickshaw sushibár.

©

Őszintén szólva a szobákról nem sok mindent tudunk elmondani, tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak, elegánsak, de aránylag jellegtelenek, ahogy az egész szálloda stílusa visszahúzódó, hagyják érvényesülni a méreteket és a lehetőségeket.

Mert lehetőségek azok aztán vannak, és nem csak a konferenciázók számára. A volt moziterem egészen konkrétan lélegzetelállítóan gyönyörű bálteremmé változott, vissza, mert ugye eredetileg is annak készült.

A kicsit naív stílusú hősi arcképek szerencsére elég magasan vannak ahhoz, hogy ne rontsák a csodálatos összhatást, esküvőre berendezve egyszerűen tökéletes látványt nyújt a földig érő ablakokkal és a díszekkel.

A másik egyedi és valóban megdöbbentő része az épületnek a belvárosi szállodák között egyedülálló méretű spa. Az évtizedeken át törmelék alatt megbúvó közfürdő felújítása a hotel talán legnagyobb tette, amiért akkor is hálásak vagyunk, ha az árak miatt sosem leszünk ott rendszeres vendégek.

©

Elég nekünk a tudat, hogy visszahozták a halálból ezt a gyönyörűséget, ez is megmelengeti a szívünket, máris jobb a vérkeringésünk is. De például karácsonyi ajándéknak vagy Valentin-napi ünnepléshez kiváló lehetőség a Royal Spa, biztosan megéri a befektetést.

Nem állítanánk, hogy kifejezetten otthonosan éreztük magunkat a Corinthia Grand Hotel Royalban, de értjük, hogy miért szeretik a vendégek és kivívta tiszteletünket méreteivel és működésével.

Akkor is, ha a bálteremhez vivő lépcsőknél azok a tükrök tényleg sértően torzítanak és életünk egyik legrosszabb kávéját ittuk a VIP részlegben. Ha minden tökéletes lett volna, talán el sem hisszük.

-KM-

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Mit adhat a vállalati képzés?

Mit adhat a vállalati képzés?

Kína Gorbacsovja lehetett volna, de kihúzta a gyufát Teng Hsziao-pingnél

Kína Gorbacsovja lehetett volna, de kihúzta a gyufát Teng Hsziao-pingnél

Emberrablással vádolnak egy szolnoki párt

Emberrablással vádolnak egy szolnoki párt

Börtönbe vonult a Született feleségek színésznője

Börtönbe vonult a Született feleségek színésznője

Katarban már olyan forróság van, hogy az utcákat is légkondizzák

Katarban már olyan forróság van, hogy az utcákat is légkondizzák

Az ellenzéktől lelépő jobbikos győri képviselő beül a közgyűlésbe

Az ellenzéktől lelépő jobbikos győri képviselő beül a közgyűlésbe