szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A teheráni magyar nagykövetség konzulja egyelőre nem tudott tájékoztatást adni...

A teheráni magyar nagykövetség konzulja egyelőre nem tudott tájékoztatást adni az MTI-nek arról, hogy a gépen tartózkodott-e magyar állampolgár, de - mint mondta - nem jellemző, hogy magyar állampolgárok ezen a viszonylaton utazzanak.

A kazvini katasztrófamentők vezetője szerint a gép teljesen összeroncsolódott és kiégett.. Az ISNA forrás megjelölése nélkül közölte, hogy a gépen 153 utas és 16 főnyi személyzet tartózkodott. Az IRNA hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a gépen 150 ember tartózkodott összesen.
A Caspian Airlines 1993-ban alapított iráni-orosz vegyes vállalat.

Az iráni állami televízió felvételeinek tanúsága szerint a gép hatalmas krátert ütött a talajba, darabjai és a rajta tartózkodók testrészei szerteszét szóródtak, legnagyobb részük nem is látszik a felszínen. A talajból füst gomolygott.

"Robbanás történt, amely 10 méter mély krátert ütött a talajba, majd a gép kiégett" - mondta el egy tűzoltó parancsnok a helyszínen. "Semmit nem tudtunk csinálni, csak megpróbáltuk eloltani a tüzet." A gépdarabok mintegy 200 négyzetméteres területen szóródtak szét - tette hozzá.
Egy szemtanú szerint a gép a földbe csapódás után robbant föl.

A Farsz félhivatalos hírügynökség egy magas rangú tartományi tisztségviselőt idézett, aki szerint a gépen műszaki problémák léptek föl, kigyulladt, és megpróbált kényszerleszállást végrehajtani.

A Tupoljev Tu-154-es repülőgépet 1987-ben építették a Szovjetúnióban. A BBC felvételein a becsapódás helyén csak egy kráter és néhány roncsdarab látszik, így szinte biztos, hogy senki nem élte túl a balesetet. A légitársaság szóvivője elmondta, hogy a fedélzeten jórészt örmény és grúz utasok tartózkodtak, más nemzetiségű állampolgár valószínűleg nem utazott a repülőgéppel.

MTI, BBC.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!