Nem lélegezhetnek fel a frontérzékenyek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Folytatódik a változékony idő, és egy újabb gyenge front is okozhat panaszokat.

Pénteken folytatódik a változékony, enyhe idő és kettősfronti hatás okozhat panaszokat. A nagy napi hőingás mellett fejfájás, izomgörcsök terhelhetik a szervezetet. A légnyomás változásai (a nap első felében gyengén emelkedik, majd csökken, éjszaka pedig ismét emelkedni kezd) vérnyomás-ingadozást eredményezhetnek - jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

Továbbra is inkább bororngós képet fest az időjárás, hosszabb napos időszakokra az északi országrészben van kilátás. Noha a nappal hossza már megközelíti a 14 órát, a tartósabb napsütés hiánya lehangoltságot, passzivitást eredményezhet.

Az enyhe időben a pollenszórás tovább erősödik, a záporok pedig csak átmenetileg torpantják azt meg.Az allergiás tünetek erősödhetnek. Legnagyobb mennyiségben a platán van jelen a levegőben, de emellett a nyír, a gyertyán, a kőris, a fűz és a tölgy is okozhat tüneteket.

A közlekedők megnyúlt reakcióidővel, a nap kezdetén ingerlékenységet tapasztalhatnak. Ezek különösen a reggeli csúcs idején növelhetik a balesetek kockázatát.