Fejfájást hoz a felmelegedés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Meteoklinika

Intenzív melegedés kezdődik szerdától, és az érzékenyek már érezhetik az ezzel járó kellemetlen élettani tüneteket.

A melegfrontra jellemző tünetek erősödését tapasztalhatják az érzékenyek a szerdán kezdődő felmelegedés miatt: migrénes fejfájás, tompultság jelentkezhet náluk. Ezek a panaszok csütörtökön tovább erősödhetnek, mert akkor már a felszín közelében is intenzív lesz a melegedés.

A szél szerdán élénk, időnként erős lesz, és ez is kiválthat fejfájást. A szél és a melegedés együttes hatására ingerlékenyebbek lehetünk, csökkenhet a stressztűrő képesség.

A levegő általában a nagyvárosokban is tiszta, de helyenként a szálló por koncentrációja meghaladhatja az egészségügyi határértéket. A pollenek sem okoznak most különösebb panaszokat.

Az UV-sugárzás maximuma a déli órákban 7,5 körül alakul. A sugárzás-terhelés a déli területeken lesz erősebb. A bőrt magas faktorszámú naptejjel, a szemeket UV-szűrős napszemüveggel védhetjük.

A közlekedők az időnként erős szél miatt hirtelen csökkenő menetstabilitásra számíthatnak. Vizes útszakaszok az északi megyékben fordulhatnak elő, az útviszonyok azonban általában kedvezőek lesznek. A reakcióidő  megnövekedhet, a sofőrök türelmetlenebbek lehetnek – olvasható a meteoklinika.hu humánmeteorológiai előrejelzésében.