szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ryanair vezérigazgatója szerint teljesen felesleges biztonsági övek használatát előírni a repülőgépeken, mert azok egy esetleges légi szerencsétlenségnél úgysem védenének meg az utasokat. Michael O’ Leary arra hivatkozik, hogy a metróban és a vonatokon sincs ilyen tartozék. A Ryanair szakemberei biztonsági övek helyett inkább azon törik a fejüket, hogyan lehetne olcsó állóhelyeket kialakítani az európai járataikon.

Hasznavehetetlenek, szükségtelenek és a beépítésükhöz csak a hatóságok ragaszkodnak – nagyjából ez a véleménye a repülőgépeken kötelező biztonsági övekről a Ryanair vezérigazgatójának. "A vonatokon sincs biztonsági öv, pedig azok 120 kilométer/órával haladnak, és ha baleset történik, ott hal meg mindenki…" - magyarázta Michael O’ Leary.

A fapados légitársaság vezetője úgy véli: a hatóságoknak inkább az állóhelyek engedélyezésében kellene példát mutatniuk. Elképzelése szerint ezek hasonlítanának a buszokon kialakított állóhelyekre, de szárnyszerű támasz is tartozna hozzájuk mindkét oldalon.

A Ryanairnél még gondolkodnak azon, pontosan milyenek is lennének a repülőgépes állóhelyek. Terveik szerint az európai járatokon alakítanának ki ilyenek, és egy fontért kínálnák, elsősorban tanulóknak és fapados utasoknak. A gépeken nagyjából tíz üléssort szednének ki, így csinálnának helyet az új szolgáltatásnak – derül ki a The Telegraph cikkéből.

Állítólag landoláskor sem lennének veszélyben azok, akik lemondanak a kényelmes ülésről. Ők O’Leary szerint egyszerűen megfognának egy kapaszkodót, amíg földet érnek.

A Ryanair vezérigazgató nagyon bizakodó az ötlettel kapcsolatban. Azt mondta: nem kérdés, hogy először az állójegyek kelnének el, ha a 25 fontos tikettek mellett meghirdetnék a mindössze 1 fontos jegyeket is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!