szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brazíliában chipet varrtak 20 ezer iskolás egyenruhájába, hogy megakadályozzák az iskolakerülést. Texas államban is elterjedt a gyakorlat, egyes nebulók próbálnak ellenállni.

Radio Frequency Identification Device (rádiófrekvenciás azonosító eszköz), ez annak az olcsó chipnek a neve, amit a Brazíliai Bahia államában beültettek a nebulók iskolaköpenyébe. A szerkezet az iskolakapunál azonosítja a gyermeket, és ha húsz perccel a becsöngetés után nem érkezik meg, akkor a szülők telefonjára sms-jelentés érkezik. A négy és tizennégy év közötti iskolásoknak kötelezővé tennék a következő évtől a chipet. Nem ez az első próbálkozás az iskolakerülés megakadályozására: Kalifornia államban 2005-ben is próbálkoztak hasonlóval, de akkor az emberi jogi szervezetek és a szülők tiltakozására megbukott a kezdeményezés: mert sérti a gyerekek privátszféráját - írja a welt.de.

RFID-chippel követik a gyerekeket
©
Ettől függetlenül más államokban használják a chipet, Texasban viszont nem a köpenybe varrják, hanem egy kártyába ültetik, amin rajta van az iskolás egészségbiztosítási száma is. Az iskolakerülést ott azonban nem csupán a gyermekek érdekében akarják megakadályozni: az intézmények ugyanis az iskolások száma szerint kapják a pénzt, az állam azonban csak akkor hajlandó fizetni, ha a gyerek tényleg be is jár. Ha 180 tanítási napból kilenc vagy több napot hiányzik a diák, az után 5% kevesebb állami támogatást kap az iskola.

Most az egyik texasi diáklány ellenszegült, és vallási meggyőződésére hivatkozva utasítja el az RFID-chip hordását. A Jelenések könyvének 13. részét választotta érveléséhez, miszerint: Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat. Ezek szerint a kártya egy ördögi szimbólum. A diáklányt, mivel nem hajlandó magánal tartani a kártyát, eltiltották az iskolából.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Imádják az idős bácsik az iskolai uniformist

Az iskolaköpenyen zúgolodnak idehaza, míg más országokban tetőtől-talpig egyenruhába kényszerülnek a diákok. A katolikus diáklányok skótkockás szoknyája szexuális töltettel gazdagodott, az Egyesült Államokban pedig a négyéveseket is legszívesebben uniformisba kényszerítenék egyes nevelőnők.

Csak egy EU-országban drágultak jobban a lakások az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon

Csak egy EU-országban drágultak jobban a lakások az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon

Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk