szerző:
Trubek Zsuzsa

A magyar csajok kifejezetten vadásszák az angol, olasz, francia pasikat a Szigeten. Találkoztunk olyan magyar fiúkkal, akik angolnak adják ki magukat a hódítás kedvéért - és be is jön nekik ez a trükk. Bár a fesztiválon az alkalmi kalandok jellemzők, de találkoztunk igazi szigetszerelemmel is.

Csütörtök kora délután, a szakadó esőben sátraik előtt búcsúzkodó, csókolózó, egymás haját simogató alkalmi párok látványa a legkevésbé sem meglepő a Szigeten. Ami furcsa, az csak az időzítés, a jelenetek általában a napnak egy korábbi szakaszában szoktak lejátszódni, idén a rossz idő tovább marasztalja a fesztiválozókat a ponyvák között. Ami viszont a Sziget látogatóknak már egyáltalán nem furcsa, az a magyar lány-külföldi srác páros kiugróan magas aránya.

Ilyen pár például a sokadik Szigetét töltő 25 éves Zsófi és francia partnere, Jerome is, akik szerdán délután ismerkedtek meg a Világfalu Színpadon, és akik azóta nem mozdultak egymás mellől. Most ők is elköszönnek egymástól. Mint egyöntetűen mondják, véglegesen. Úgy tekintenek a közös jövőjükre, ahogy a csütörtöki Nagyszínpados fellépő, Bastille egyik slágere is szól: „No! I don’t want your number! No! I don’t wanna give you mine! No! I don’t wanna meet you nowhere! No! I don’t want none of your time!” Nem cserélnek számot, Facebookon sem lesznek ismerősök. A srácnak - mondja Zsófi - mindig is az „első magyar lányként” marad majd meg.

©

A külföldi férfiak annyira mások

Zsófi gyorsan tisztázza: „Jerome-mal semmi gond nem volt, sőt!”. De hozzáteszi, a Szigetre azért érkezik minden évben, mert egyszerűen nem tud betelni a külföldi pasikkal, „olyan mások, olyan izgalmasak, nem baj, ha minden napra jut egy újabb!”

Véleményét osztja a húszas évei vége felé járó testvérpáros, Szilvi és Maja is, akik idén először végre mindketten szingliként, várakozásokkal teljesen jöttek Szigetelni és minél több külföldi sráccal megismerkedni.

„Beszélgetünk, bulizunk. Velük lehet pusztán csak haverkodni is, nem hiszik, hogy azért, mert meghívtak egy fröccsre, joguk van az egész estét velünk tölteni.” Sorolják a külföldi fiúk erényeit, miközben sorban állnak a lángososnál, utána sietnek is el, a latinok a gyengéik, őket keresik. Különleges taktikájuk a latin pasik becserkészéséhez, Zsófihoz hasonlóan nincs, de bíznak a szerencsében, illetve a málnaszínű rúzsban, amit viselnek.

Nem csak a tapasztaltabb lányok, a tinik is egyértelműen kifigyelik, ki a külföldi. A 17 éves Andi és barátnője, Zsuzsi a ruházat alapján lövi be, hogy kire érdemes figyelni az este. Szexinek, különlegesnek, nyitottnak és nagyon menőnek látják a külföldről idelátogatókat. A 15 éves Dóri és Hanna pedig - bár még nem tud semmilyen tapasztalatról beszámolni nem magyar fiúkkal kapcsolatosan -, de minden kétséget kizáróan velük szeretnének ismerkedni, hiszen mégiscsak más elmondani, hogy egy olasz sráccal sétáltak kézen fogva hajnalban a hév megálló felé.

Ezek a franciák tényleg tudhatnak valamit

A 26 éves Kevin Franciaországból megerősíti a lányok által elmondottakat, mivel évekig volt magyar barátnője, tudja, a francia férfiak máshogy bánnak a nőkkel, mint a magyarok. Leveszik a vállukról a terhet, nem töketlenkednek, bármilyen intéznivalót gyorsabban megoldanak az életben, erőteljes férfi szerepet töltenek be, még sincs hiány mellettük a kényeztetésben.,Kevin gyakran vitte étterembe az ő Lilláját, mellette kiteljesedhetett a lány nőisége.

©

A 25 éves Laura nyolcadszor van a Hajógyári szigeten, már számon sem tudja tartani, hány fiúval kavarodott össze, közülük csak egy volt véletlenszerűen magyar, a legtöbb francia. „ Ők a legtermészetesebben lazák, van bennük egy bizonyos fokú felsőbbrendűségi érzés, emiatt szeretem és utálom egyszerre őket, ez adja a vonzalmat, emiatt rendezünk rendszeresen versenyt is a barátnőimmel, ki tudja többüket megcsókolni egy este alatt”- mesél.

Tiszta sor

A recept tehát könnyen érthető, a magyar lányok a Sziget Fesztiválon különféle indítékokból a külföldi fiúkra hajtanak, de vajon ez mennyire egyértelmű a kiszemelteknek és ők miben látják az okokat?

„Nekem nagyon egyszerű dolgom van”- kezd bele az idén 28 éves Joshua az Egyesült Államokból. „Csak el kell szólnom magam, hogy nálunk otthon, New Yorkban… és minden csaj a lábaim előtt hever ezen a fesztiválon”- avat be az egyébként egyberészes, amerikai zászlót idéző overálját büszkén viselő fiú az A38 Színpadhoz vezető úton. Kétségkívül nyerő a taktikája, így még a legszórakozottabb csajok is egyből kiszúrják, hogy célpont lehet.

A Sziget második napján már három magyar hósításról tud beszámolni, szerinte a magyar lányok eszméletlenül vonzóak, nem is bánja, hogy bejön nekik, mint amerikai. Josh örül a sikereknek, amikben a fülünket megcsapó kijelentés után biztosak vagyunk: „ha tudtam volna, hogy a srác tegnapról New-York-i, elnéztem volna azt a rossz csókot!”

Lochlainn 19 éves, Írországból érkezett, hátán a legnagyobb természetességgel hordozza az ír zászlót, ez védi az eső ellen is. Nem tudni, hogy fiatal kora-e az ok, de ő szimplán csak arra vezeti vissza a magyar lányok számára is nyilvánvaló rajongását érte, mint ír iránt, hogy vonzó egy más kultúrabelivel együtt lenni.  A holland Bert nem látja ennyire rózsásnak a helyzetet, a zsebéből előző este tűnt el rejtélyes módon a Szigeten fizetőeszközként használt kártyája, rajta egy nagyobb összeggel, miután egy magyar lánnyal ment el koktélozni egy meghittebb kiszolgálóegységbe.

Nem vádol senkit, de nem zárja ki, hogy rádobhat egy lapáttal a csajok szimpátiájára a tudat, nekik otthon más a mérce, a magyarokhoz képest Hollandiában jól el vannak eresztve.

„Mindegy mit csinálunk, a magyar csajok bomlanak utánunk”

James és két barátja az Egyesült Királyságból jöttek, már sokadjára. Az esőben is jókedvű srácok miközben kezükben sört szorongatnak, elmesélik, hogy szerintük mi a hét sztorija a magyar- brit kapcsolatokat tekintve. A harminchoz közeli James-ék egy negyedik barátjukkal indultak előző este csajozni, akivel már jó ideje szemezett egy feltűnően csinos magyar lány, amikor kiderült róla, hogy ő, a többiekkel ellentétben nem angol. „ Otthagyott minket, búcsúzóul csak annyit mondott, ő egy angollal szeretett volna ágyba bújni, nem egy digóval.”

©

Persze sokan vannak a külföldi fiúk közül, akik még nem találkoztak a jelenséggel, hogy egyértelműen nagy sikerük van a magyar lányoknál. Találkoztunk olyan holland, venezuelai és kanadai társasággal is, akik alig várják, hogy összefussanak a legendás magyar lányokkal.

Az biztos, hogy legtöbbjüknek a hódításért nem kell sok plusz energiát befektetniük. A 20 éves osztrák Florian azt sem bánja, hogy nemcsak a ruházata, de az egész arca is tiszta sár, megcsúszott az iszapon. Azt mondja, hogy mindegy mit csinál, bomlanak utána, nincs is kedve átöltözni.

„A buggyos gatya is menő, a sár is menő, ha külföldieken látjuk”- kontrázik Dóri és Hanna. A Szigeten nem nehéz elég jónak lenni, ha egy szót sem tudsz magyarul - vonjuk le a konklúziót.

A magyar srácok is vették a lapot

„Évekig néztem, hogy milyen egyszerűen megy a hódítás a külföldieknek, pusztán azért, mert angolul könnyebb egy kis kötetlen csevejre lépni a csajokkal - mesél a 24 éves Soma. „Na, ezt nem hagyom! Mondtam magamnak, így lettem én Stephen Mckenzie Southamptonból.” Barátja, a 22 éves Barna pedig következetesen mindig Georgo Olaszországból. Ő kicsit tud latinul, orvosi kifejezéseket kántál, ha a lányok kérik, hogy bókoljon nekik olaszul.

Hasonlóról számol be a szintén 22 éves János is, ő és barátja, Kornél már tökélyre fejlesztették állandó szövegeiket, egyikük remekül utánozza a brit akcentust, másikuknak az ausztrál fekszik. Mindig egy nagyobb csapathoz mennek oda, hogy biztosan találjanak az ízlésüknek megfelelő lányt, tudjuk meg Jánostól, aki következetesen Johnként mutatkozik be, ha „külföldi csajozik”. Kornél szerint egy igazi tehetség, öt perc alatt biztosan hódít. „ Először csak egy jó poénnak indult, de aztán tényleg durván bejött”- bátorít másokat is János, aki szerint a titok abban rejlik, hogy egy koppanástól nem szabad elbizonytalanodni. „ Ha tízből egyszer sikerül bevágódni, már te nyertél!”- mondja.

Bár a megszólaló srácok mindig sikerrel hozták a figurát, Laura és Andi is említenek olyan példákat, amikor a magukat brazilnak és olasznak vallókról kiderült, hogy nagyon is magyarok. Ezeknek a szituációknak sokszor csalódás a vége, mint például Andi és Zsuzsi esetében, akik ott is hagyták az ál-olaszokat, Laura szerint csak plusz poén faktor, ha az elején levágós, hogy egy srác magyar akcentussal tetteti magát angolszásznak. Somáéknak erre is van megoldása, az egyik haverjuk nem tud angolul, csajozáskor rá marad a süket-néma szerepe, így legfeljebb mutogatnak, de nem buknak le.

Szigetszerelem

Bár Kornél - ahogyan János fejezi ki magát -, korábban összehozott pár kellemes éjszakát kamu angolságával a nyári fesztiválszezon idején, már egy ideje nem álldogál a VOLT Színpad mögötti ösvényen „Denerist keresve”. Három éve ugyanis ezzel a szöveggel szólította le mostani barátnőjét meglepően hiteles brit akcentusával. „ Egyértelműen bedőltem neki, arra gondoltam, úristen, ezek az angol srácok mennyire helyesek, milyen szerencse, hogy pont én jártam erre.” Ugyan hamarosan kiderült, hogy Kornél nem angol, sőt még fiatalabb is a lánynál, a kezdeti düh, amit Petra érzett, amiért átvágták hamar újra átfordult szimpátiába, még aznap este összejöttek.

©

„Persze, hogy tudtam, Petra csakis magyar lehet, így fölösleges angolul megszólítanom, de azt is, hogy a magyar lányoknak jobban bejönnek a külföldiek, az, hogy angolul beszélnek hozzájuk”- mondja a 21 éves Kornél, aki ezért nem bánja, hogy a külföldi álcát dobta be megint. Végül azt is bevallja, hogy meglepte, Petrának feltűnően jó volt az angolja, nem csak hebegett. Ekkor már érezte, részéről ebből több is lehet egyéjszakás kalandnál, három éve szereti a barátnőjét.

Magyarázat magyar részről- Védekező mechanizmus

Laura, Zsuzsi és Andi is egyet ért: nehéz a Szigeten együtt töltött időre alapozni egy kapcsolatot, ami Kornéléknak sikerült, az a legtöbb párnak nem szokott. „A Sziget nem a valóság, akivel itt megismerkedsz, a fesztivál kapuin kívül simán lehet egy más ember is, külföldön, vagy akár magyarként egy fesztiválon is mindig sokkal jobban elengedik magukat az emberek”- vélik a lányok. Zsuzsi és Andi hosszú távon csakis magyar férfiakkal tudják elképzelni a párkapcsolatot, de örülnének, ha a magyar fiúk átvennének valamit a külföldieknél látott automatikus lazaságból. Laura pedig boldog, hogy egy kicsit csökkenteni tudja külföldre vágyódását a Sziget hetében, hála a sok külföldi srác figyelmének.

Szerinte a magyar lányok egy része, bár ez nincs kimondva, de azért megy a külföldi srácok után, mert ők úgyis elmennek, nem kell tehát egy hosszú távú kapcsolatba belebonyolódni, a csúcspontra viszont eljutnak. Ez egyfajta védekező mechanizmus. Akárhogy is, az már biztos, hogy létezik az igény magyar részről a külföldi fiúk iránt, akiknek még marad két napjuk ezt kihasználni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megbüntették a Sziget és a VOLT szervezőjét, mert jogszerűtlenül kezelték a fesztiválozók adatait

Megbüntették a Sziget és a VOLT szervezőjét, mert jogszerűtlenül kezelték a fesztiválozók adatait

20-30 milliárd lesz a holdra szállás

20-30 milliárd lesz a holdra szállás

Percekig néztek tétlenül egy fuldokló hajléktalant Miskolcon

Percekig néztek tétlenül egy fuldokló hajléktalant Miskolcon

Egymásnak estek az autós szövetségek a tótkomlósi verseny után

Egymásnak estek az autós szövetségek a tótkomlósi verseny után

Karácsony szerint nem is kapott adatigénylést a Fidesztől, pedig ezért perelnék most be

Karácsony szerint nem is kapott adatigénylést a Fidesztől, pedig ezért perelnék most be

Ön kifizet 330 ezret egy telefonért, aztán a Huawei elkezd rá reklámokat küldeni

Ön kifizet 330 ezret egy telefonért, aztán a Huawei elkezd rá reklámokat küldeni