szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

Az amerikai foci nem éppen könnyű műfaj. A játékosok is elég kemény fiúk, hát még a trénerek. Most mégis akadt egy, amelyiknek vajból van a szíve, meg az összes többi része is.

 

Az egyik legnagyobb és leglátogatottabb vásár az USA-ban az Ohio State Fair ma nyitotta meg kapuit és augusztus 9-ig tart nyitva. Évek óta az élelmezési és tejipari pavilon a legnépszerűbb. Itt állítják ki ugyanis a vásár fő attrakcióinak számító életnagyságú vajszobrokat.  Az idén a legnépszerűbb nemzeti sportág, az amerikai futball előtt tisztelegnek a vajszobrászok.

Ma leplezték le Urban Meyer tréner vajszobrát, aki 2015-ben az Ohiói Állami Egyetem csapatával megnyerte az észak-amerikai egyetemi futballiga (NCAA) állami döntőjét, megszerezve ezzel a bajnoki trófeát. A tematikus, mélyhűtött, vitrinben az ohiói egyetem sportcsapatainak (Ohio State Buckeyes) kedvelt kabalafigurája, Brutus, a győzelmi kupa és egy hatalmas futball védősisak is látható, természetesen vajból. Ugyanakkor az alapanyagot „szolgáltató” tehén és borja is megkapta a maga vajszobrát a kiállításon.

©

A vajszobrok, mint a híradásokból kiderül 500 munkaóra alatt készültek el.  Fa- és acélvázak tartják őket össze belülről, s mintegy 2000 font vajat használtak fel hozzájuk 55 font súlyú blokkokból.

A szobrok szavatossági ideje pedig valószínűen a vásár végével lejár. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Hipószerű oldatot árult vírusirtóként és egymilliót kaszált egy férfi

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált