szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pesti belváros egy nagy közösségi piaccá változik a hónap utolsó vasárnapján. Augusztus 30-án Piacok Napja az Erzsébet téren.

 Az esemény főszervezője a sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány. A standokat pedig a WAMP Design Vásár, a Gardrób Közösségi Vásár, az Antik Placc - Antik és dizájn vásár, a Segítő Vásárlás és a Nagy Budapesti KultúrZsibi veszi birtokba.
A Piacok Napja egy rendhagyó rendezvény, amely a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét közvetíti. Az esemény célja, hogy alternatív fogyasztói mintát mutasson a városlakók számára, és hogy elősegítse a valós közösségi élményen alapuló személyes kapcsolatok kialakulását.
A Nem Adom Fel Alapítvány azokat a társulásokat hívta meg, amelyek támogatják a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot, a közösségformálást. A Piacok Napja része a korábban indult "Kezdjetek szeretni" elnevezésű programsorozatnak, melynek célja egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok megerősítését, és  legfontosabb zászlóvivői a fogyatékossággal élő emberek.

©

A WAMP a legismertebb hazai design vásár, amely kiemelkedő magyar designerek, ipar-és képzőművészeknek biztosít értékesítési és marketing platformot. A Gardrób a legnépszerűbb közösségi ruhavásár, ahol magánemberek árusíthatják megunt, kinőtt ruháikat, kiegészítőiket. Az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakat bemutató antik és dizájn piac, amely újragondolja a régiség és a design kapcsolatát, a Nagy Budapesti Kultúrzsibi pedig egy igazi bolhapiac, amelyen az antik, a retró és a kortárs tárgyak egyaránt helyet kapnak. Az esemény részeként a Salva Vita Alapítvány Segítő Vásárlás programja keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és design termékeket kínáló civil szervezetek is jelen lesznek.

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, amely a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja. A befolyt összeget  a Nem Adom Fel Alapítvány az ősszel megnyíló, első budapesti, a fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér kialakítására fordítja.

 A közösségi piacok napján ki más szolgáltathatná az utcazenei aláfestést, mint a Nemadomfel Együttes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

A Ford Mondeónak vége, itt az új korszakot nyitó Evos

Kopaszokkal és meghatalmazásokkal mennek egymásnak a Dunaferr-ügy szereplői

Kopaszokkal és meghatalmazásokkal mennek egymásnak a Dunaferr-ügy szereplői

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók

UEFA-elnök: Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók