szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóanyag a legfontosabb, a fő cél pedig az arctisztítás – derült ki egy online felmérésből, ami a magyar nők szépségápolási szokásait vizsgálta. Kiderült, hogy a legtöbben nagyon figyelnek az arcukra, a nyak és a dekoltázs bőrét azonban nem ápolják.

A magyar nők arcbőrük szépségét fontosabbnak tartják, mint például a dekoltázs vagy a nyak bőrének ápolását, és 72 százalékuk évszaktól függetlenül rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat – derül ki egy friss szépségápolási felméréséből. A kutatás arra kereste a választ, hogyan őrzik bőrük szépségét a magyar nők.

A magyar nők több mint kétharmada (78 százalékuk) arcbőre szépségére fókuszál, 19 százalékuk szemkörnyékére figyel oda a legjobban a mindennapi szépségápolás során, a dekoltázsra és a nyak bőrére pedig összesen csak 3 százalékuk szentel fokozott figyelmet – derült ki az FS kozmetikai termékek gyártójának nem reprezentatív, több száz fős online felméréséből.

©

A válaszokból arra is fény derült, hogy 72 százalékuk évszaktól függetlenül rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat.

18 százalékuk elsősorban télen, bőrének kiszáradása ellen, 7 százalékuk nyáron, az UV-fény elleni védelem miatt, 3 százalékuk pedig ősszel, a szél miatt alkalmaz különböző emulziókat és szérumokat. A tavasz a legkevésbé kiemelt időszak a bőrápoló kozmetikumok használata szempontjából. "Sokkal jobban oda kellene figyelni nyáron, amikor a faggyúmirigyek erősebben működnek, ezáltal pedig zsírosabbá válik a bőr. Télen még a normál bőr is szárazabbá válhat, ilyenkor érdemes gazdagabb, zsírosabb kozmetikumokat választani – és a hideg hónapokban se feledkezzünk meg a fényvédelemről" – javasolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus a felmérés eredményeire reagálva.

Inkább a blogokra, mint a kozmetikusokra hallgatnak

A magyar nők harmada (34 százalék) mások véleménye alapján – például szépségblogokat olvasva – dönt a kozmetikumok hatékonysága felől, és mindössze a válaszadók 15 százaléka hallgat e kérdésben kozmetikusára.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a válaszadók több mint fele (51 százalék) elsősorban a kozmetikumokban található hatóanyag-tartalom (például: növényi őssejt, hyaluron) alapján választ, közel ennyien figyelnek arra, hogy bőrtípusnak megfelelő termékeket emeljenek le a polcról.

Kevesen vannak, akik szívesen próbálják ki az újdonságokat akár annak tetszetős csomagolása miatt, és mindössze 7 százalék nyilatkozott úgy, hogy évek óta ugyanazt a terméket használja. "Legyünk tisztában a bőrtípusunkkal, a hatóanyagoknál pedig törekedjünk a természetesre. A kollagén, a hyaluronsav vagy például a növényi őssejt kimondottan hatékony bizonyos bőrproblémák megoldásában" – mondta a bőrgyógyász szakértő.

További érdekes adat, hogy a válaszadók közel fele (48 százalék) arctisztító és sminklemosó készítményeket használ leggyakrabban, a kitöltők negyede hidratáló szérumokhoz (24 százalék), másik közel egynegyede (21 százalék) pedig a ránctalanító kozmetikumokhoz nyúl legsűrűbben.

Lényegesen kevesebben (9 százalék) válaszolták azt, hogy szemkörnyékápolót alkalmaznak, holott az eredményekből az is kiderült: a válaszadók nagy többsége ezen a területen ráncosodik leginkább.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat