szerző:
hvg.hu

A hatóanyag a legfontosabb, a fő cél pedig az arctisztítás – derült ki egy online felmérésből, ami a magyar nők szépségápolási szokásait vizsgálta. Kiderült, hogy a legtöbben nagyon figyelnek az arcukra, a nyak és a dekoltázs bőrét azonban nem ápolják.

A magyar nők arcbőrük szépségét fontosabbnak tartják, mint például a dekoltázs vagy a nyak bőrének ápolását, és 72 százalékuk évszaktól függetlenül rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat – derül ki egy friss szépségápolási felméréséből. A kutatás arra kereste a választ, hogyan őrzik bőrük szépségét a magyar nők.

A magyar nők több mint kétharmada (78 százalékuk) arcbőre szépségére fókuszál, 19 százalékuk szemkörnyékére figyel oda a legjobban a mindennapi szépségápolás során, a dekoltázsra és a nyak bőrére pedig összesen csak 3 százalékuk szentel fokozott figyelmet – derült ki az FS kozmetikai termékek gyártójának nem reprezentatív, több száz fős online felméréséből.

©

A válaszokból arra is fény derült, hogy 72 százalékuk évszaktól függetlenül rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat.

18 százalékuk elsősorban télen, bőrének kiszáradása ellen, 7 százalékuk nyáron, az UV-fény elleni védelem miatt, 3 százalékuk pedig ősszel, a szél miatt alkalmaz különböző emulziókat és szérumokat. A tavasz a legkevésbé kiemelt időszak a bőrápoló kozmetikumok használata szempontjából. "Sokkal jobban oda kellene figyelni nyáron, amikor a faggyúmirigyek erősebben működnek, ezáltal pedig zsírosabbá válik a bőr. Télen még a normál bőr is szárazabbá válhat, ilyenkor érdemes gazdagabb, zsírosabb kozmetikumokat választani – és a hideg hónapokban se feledkezzünk meg a fényvédelemről" – javasolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus a felmérés eredményeire reagálva.

Inkább a blogokra, mint a kozmetikusokra hallgatnak

A magyar nők harmada (34 százalék) mások véleménye alapján – például szépségblogokat olvasva – dönt a kozmetikumok hatékonysága felől, és mindössze a válaszadók 15 százaléka hallgat e kérdésben kozmetikusára.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a válaszadók több mint fele (51 százalék) elsősorban a kozmetikumokban található hatóanyag-tartalom (például: növényi őssejt, hyaluron) alapján választ, közel ennyien figyelnek arra, hogy bőrtípusnak megfelelő termékeket emeljenek le a polcról.

Kevesen vannak, akik szívesen próbálják ki az újdonságokat akár annak tetszetős csomagolása miatt, és mindössze 7 százalék nyilatkozott úgy, hogy évek óta ugyanazt a terméket használja. "Legyünk tisztában a bőrtípusunkkal, a hatóanyagoknál pedig törekedjünk a természetesre. A kollagén, a hyaluronsav vagy például a növényi őssejt kimondottan hatékony bizonyos bőrproblémák megoldásában" – mondta a bőrgyógyász szakértő.

További érdekes adat, hogy a válaszadók közel fele (48 százalék) arctisztító és sminklemosó készítményeket használ leggyakrabban, a kitöltők negyede hidratáló szérumokhoz (24 százalék), másik közel egynegyede (21 százalék) pedig a ránctalanító kozmetikumokhoz nyúl legsűrűbben.

Lényegesen kevesebben (9 százalék) válaszolták azt, hogy szemkörnyékápolót alkalmaznak, holott az eredményekből az is kiderült: a válaszadók nagy többsége ezen a területen ráncosodik leginkább.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vadai zokogott a tévészékház előtt, Hadházy még nem tudja, hogy alakul az este

Vadai zokogott a tévészékház előtt, Hadházy még nem tudja, hogy alakul az este

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

Török Gábor: A fal most dőlt le a Jobbik és a baloldal között

Török Gábor: A fal most dőlt le a Jobbik és a baloldal között

Mit gondol, kit, és mihez hasonlítva írták át a Kossuth tér nevét a metrón?

Mit gondol, kit, és mihez hasonlítva írták át a Kossuth tér nevét a metrón?

Két újabb embert vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés miatt

Két újabb embert vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés miatt

Nagy siker a két Vajda kiállítás

Nagy siker a két Vajda kiállítás