HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Van olyan kutató, aki szerint a düh fontosabb.

Házassági problémákat okozhat, ha a „megbocsátás és felejtés” beváltnak tűnő módszerét alkalmazzuk. Azaz ráfizethetünk, ha a pozitív pszichológia tanításait követjük – ez a népszerű iskola azt hirdeti ugyanis, hogy a megbocsátás, az optimizmus, a kedvesség és a pozitív gondolkodás segítségével a párkapcsolatok helyrehozhatók, még ha a másik fel valamilyen kihágást követett is el – véli James McNulty.

A Floridai Egyetem pszichológuskutatója szerint a düh kifejezése elengedhetetlen lehet a kapcsolati problémák megoldásában, és ez arra indította, hogy utánajárjon, milyen hatással van a pozitív pszichológia a jóllétre.

Friss eredményei szerint a megbocsátás nem minden esetben tesz jót a kapcsolatnak, bizonyos helyzetekben szükség van az elégedetlenség kifejezésére.

Természetesen a kihágás mértéke, a jóvátételre törekvés megléte vagy hiánya, a felek viszonyának minősége mind befolyásolják, melyik stratégia a célravezető.

Rugalmasan kell kezelni a kapcsolati problémákat, nincs olyan aranyszabály, amely minden esetben alkalmazható lenne” – foglalta össze a tanulságot McNulty.

 

Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely a sikerrel, az önérvényesítéssel foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek című könyvvel. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

 


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!