HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Ezért érdemes hasznos elfoglaltságot találni sokaknak.

Az unalom lehet a szélsőségesség egyik kiváltó oka a sok közül – derült ki a londoni King’s College és az ír Limericki Egyetem közös kutatásából.

A European Journal of Social Psychology folyóiratban nemrég ismertetett felméréssorozatban először  Írországban élő 859 válaszadó vizsgálatával tárták fel, hogy hajlamosabbak szélsőséges politikai nézeteket hangoztatni azok, akik gyakrabban unatkoznak.

Egy következő, 300 fős felmérésben megállapították, hogy az unatkozási hajlam együtt jár az élet értelmének keresésével.

Ez viszont a felmérésben a politikai szélsőségességgel állt összefüggésben.

Az unalom nem eredendően jó vagy rossz: pszichológiai szerepe, hogy értelmesebbnek tűnő tevékenységekre indítson.

Az élet értelmének keresése azonban jó és rossz irányba, így ellenségességre, extrém nézetek elfogadására is viheti az embert, és vizsgálatukban éppen erre találtak kapcsolatot – fogalmazott az egyik szerző, Wijnand van Tilburg.

 

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, mely a trauma, terápia, gyógyulás témáival foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk A terapeuta esetei sorozat egyik kötetével, Szondy Máté Olvadás című könyvével. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!